Πτώση για το πετρέλαιο, στο φόντο των αποθεματικών των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο, στο φόντο των αποθεματικών των ΗΠΑ
Κάτω από τα 85 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του brent την Πέμπτη.

Πτωτικά κινήθηκαν για την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να επηρεάζεται από τα στοιχεία για τα αποθεματικά των ΗΠΑ και τις εξελίξεις γύρω από τους σεισμούς της Δευτέρας στην Τουρκία.

Χθες η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) στις ΗΠΑ ανακοίνωσε εβδομαδιαίες αυξήσεις στις προμήθειες αργού, βενζίνης και αποστάγματος της χώρας, με , με τον κινητό μέσο όρο αποθεμάτων βενζίνης τεσσάρων εβδομάδων να αυξάνεται κατά λίγο πάνω από 200.000 βαρέλια την ημέρα σε 8,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Η EIA ανέφερε επίσης «άλμα» 2,2% στο ποσοστό χρήσης των διυλιστηρίων των ΗΠΑ, γεγονός που «δείχνει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης διυλιστηρίων αναμένουν αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης».

Στα της Τουρκίας, υποχωρούν οι ανησυχίες για σημαντικές επιπτώσεις στους ενεργειακούς αγωγούς που διέρχονται από τα σημεία που έπληξαν οι φονικοί σεισμοί της Δευτέρας, επηρεάζοντας αρνητικά τις προσδοκίες για περιορισμό της διαθεσιμότητας πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαρτίου, έχασαν 0,5% ή 41 σεντ στα 78.06 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Απριλίου, το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) υποχωρούν 1% στα 84.22 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider