Wall Street: Άλμα μετά την εβδομαδιαία βουτιά - Κέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Άλμα μετά την εβδομαδιαία βουτιά - Κέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας και καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών περιστρέφεται γύρω από τη Fed τα επιτόκια. 

(UPD 17:54) Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας και καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών περιστρέφεται γύρω από τη Fed τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 329 μονάδες ή 0,97% στις 34.196,61 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,07% στις 4.134,56 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,54% στις 11.899,14 μονάδες.

Η μετοχή της Microsoft «καθοδηγεί» την άνοδο του Dow Jones, γνωρίζοντας «άλμα» άνω του 3%,με τον S&P 500 να λαμβάνει ώθηση από την Τεχνολογία.

Σημειωτέον ότι ο S&P 500 αφήνει πίσω του τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων τριών μηνών, όπως και ο Nasdaq, ο οποίος μάλιστα αποχαιρέτησε το σερί κερδών πέντε εβδομάδων.

Η συζήτηση γύρω από τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ανοδικού ή καθοδικού κλίματος στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς συνεχίζονται τα σήματα υπέρ της συνέχισης της αύξησης των επιτοκίων.

Την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις υπογράμμισε σήμερα και το μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μισέλ Μπόουμαν.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η ίδια δήλωσε συγκεκριμένα πως «είμαστε μακριά από την επίτευξη της σταθερότητας των τιμών και περιμένω πως θα είναι απαραίτητο να συσφίξουμε περαιτέρω τη νομισματική πολιτική ώστε να μειώσουμε τον πληθωρισμό».

Οι επενδυτές, αυτήν την εβδομάδα, αναμένουν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα έλθουν στη δημοσιότητα και τα οποία θα δείξουν εάν ο δείκτης τιμών του καταναλωτή συνεχίζει να πέφτει.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Αυτήν την εβδομάδα, η Coca-Cola, η Cisco, η Marriott και η Paramount, είναι μεταξύ των εταιριών που θα δημοσιοποιήσουν τα μεγέθη τους.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Credit Suisse, τα μεγέθη που έχουν ανακοινωθεί είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων, καθιστώντας αυτήν τη χρονιά τη χειρότερη των τελευταίων 24 ετών, σε ό,τι αφορά το σκέλος των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή κρίση: Σε χαμηλό ενός μήνα οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη 

Χαλκός: Αναμένεται ιστορική αλλαγή στις τιμές του όσο οδεύουμε προς την καθαρή ενέργεια

Wood & Company: Εξαιρετικό έτος μπροστά για τις ελληνικές τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider