Χρηματιστήριο: Οι αναμενόμενες διορθωτικές κινήσεις με στόχο τα υψηλότερα επίπεδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Οι αναμενόμενες διορθωτικές κινήσεις με στόχο τα υψηλότερα επίπεδα
Επιστρέφουν οι αγοραστές σε τράπεζες και δεικτοβαρείς μετοχές. «Πέφτει το κάστρο» των 1.100 μονάδων.

Μπορεί η κάπως επιθετική κατοχύρωση κερδών στις τραπεζικές μετοχές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να δημιούργησε κάποια ερωτηματικά, ωστόσο κρίνεται απολύτως φυσιολογική, καθώς οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου έχουν τρέξει ένα ισχυρό «ραλι» από τα τέλη του προηγούμενου έτους, και μερίδα επενδυτών έσπευσε να αποκομίσει ένα πρώτο μέρος κερδών.

Ωστόσο, αυτές οι κινήσεις δίνουν την ευκαιρία σε χαρτοφυλάκια που είχαν μείνει εκτός της ισχυρής ανοδικής κίνησης, να τοποθετηθούν. Παράλληλα, οι «ανάσες» κρίνονταν απαραίτητες υπό το πρίσμα ότι η αγορά διεκδικεί με αξιώσεις τις 1.100 μονάδες, τις 1.284 μονάδες και αργότερα τις... 1.476 μονάδες (200% Fibonacci).

Άλλωστε όπως σημείωνε και η Beta Χρηματιστηριακή, η πληθωριστική εικόνα των ταλαντωτών και παραμονή της για 19 ημερολογιακές ημέρες σε υπεραγορασμένες ζώνες έχουν οδηγήσει σε αυτές τις διορθωτικές κινήσεις, που μάλλον απότελούν μια αναμενόμενη έως και αργοπορημένη εξέλιξη για την έκταση της ανόδου που προηγήθηκε. Η άνοδος πλέον κοιτάζει το νέο επίπεδο αντίστασης που βρίσκεται στα υψίπεδα των 1.100 μονάδων.

Η αγορά έχει «πλάτη» και αυτό οφείλεται στην επανεπένδυση των γρήγορων κερδών και στην διατήρηση της ρευστότητας σε υψηλά επίπεδα. Μια καλή
ένδειξη ωστόσο ολοκλήρωσης ή κορεσμού της διόρθωσης θα είναι μια συνεδρίαση ισορροπίας με μειωμένο τζίρο.

Ξεκάθαρη long τάση σε τράπεζες, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Viohalco αλλά και Mytilineos που παρά το κλείσιμο θέσης από εγχώριο επενδυτή, η προσφορά που προέκυψε καλύφθηκε τάχιστα δείχνοντας τη «δίψα» των ξένων κεφαλαίων.

Παράλληλα, πολύ αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική οικονομία που έχει επιστρέψει για τα καλά στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών, έστειλε χθες η Societe Generale.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, σε κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», η γαλλική τράπεζα έδωσε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εκτίμησε ότι η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει τον Μάιο και επεσήμανε την υψηλή ρευστότητα των επενδυτών για τοποθετήσεις στις χώρες της ΕΕ, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να τις προσελκύσει.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,46% στις 1.098 μονάδες, με τον τζίρο στα 1,66 εκατ. ευρώ. Ανοδικά ο FTSE 25 στο 0,44% και στις 2.657 μονάδες, ενώ επιστρέφει ανοδικά και ο τραπεζικός δείκτης με κέρδη 1,34% στις 850,60 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Alpha Bank καταγράφει άνοδο 1,45%, η ΕΤΕ ενισχύεται κατά 1,36%, η Eurobank καταγράφει κέρδη 1,13% και η Πειραιώς υπεραποδίδει ελαφρώς με κέρδη 1,47%.

Να σημειωθεί πως την τροποποίηση και αναβάθμιση του guidance της Τράπεζας Πειραιώς, στηρίζει η Citi, καθώς όπως αναφέρει, η κίνηση αυτή υποδεικνύει μια πιο θετική προσέγγιση και προοπτική ως προς τα καθαρά έσοδα από τόκους, δεδομένου του θετικού αντίκτυπου από τις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος αυξάνει την τιμή στόχο της μετοχής στα 2,90 ευρώ στο «base case» σενάριο από 2,10 ευρώ προηγουμένως, στα 3,40 ευρώ στο «bull case» σενάριο και στα 2,10 ευρώ στο «bear case» σενάριο, με σύσταση «buy - high risk».

Παράλληλα, ήπια ανοδικά συνεχίζουν Titan, Mytilineos, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΤΕ, με τη Lamda να πατάει γκάζι με κέρδη 1,41% και την ElvalHalcor στο 0,97%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το κλειστό δείπνο της Societe Generale με Σταϊκούρα, τραπεζίτες, επιχειρηματίες - Τα μηνύματα για αναβάθμιση και επενδύσεις

Γιατί η Citi αναβαθμίζει τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και αναμένει συνέχεια στο «ράλι»

Χρέη στην Εφορία: Τα «ψιλά γράμματα» των νέων ρυθμίσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider