Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου υποχώρησε ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου υποχώρησε ο χρυσός
Εν αναμονή της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Απώλειες κατέγραψε για την Τρίτη ο χρυσός, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου εν αναμονή της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Την Τετάρτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC), με τους επενδυτές να αναμένουν στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας. Στο επίκεντρο θα τεθεί το εάν η Fed σκοπεύει να συνεχίσει με τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού για το επόμενο χρονικό διάστημα ή εάν σκοπεύει να χαλαρώσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες για τα σχέδια της Fed προκάλεσαν την διαγραφή των κερδών του χρυσού μέσα στο 2023, καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κινήθηκαν υψηλότερα.

Οι αγορές των ΗΠΑ ήταν κλειστές τη Δευτέρα για την αργία της Ημέρας των Προέδρων, αλλά μετά από απώλειες σε καθεμία από τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, είναι έτοιμες να καταγράψουν την πρώτη μηνιαία απώλεια σε τέσσερις μήνες.

«Ήταν ένας δύσκολος μήνας για τον χρυσό μέχρι στιγμής, χάρη στις ισχυρές θέσεις εργασίας και τα θερμά στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ που ενισχύουν τις αποδόσεις των ομολόγων», δήλωσε στο Marketwatch ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς στην FXTM.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Απριλίου, υποχώρησαν 0,4% ή 7,70 δολάρια στα 1.842,50 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα του πολύτιμου μετάλλου από τις 5 Ιανουαρίου του 2022, όντας μόλις 0,9% υψηλότερα από το χαμηλότερο επίπεδο ολόκληρου του έτους.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 18 σεντς ή 0,8% στα 21,89 δολάρια η ουγγιά.

Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 28,20 δολάρια ή 1,9% στα 1.520,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου, κέρδισε 27,20 δολάρια ή σχεδόν 3% στα 948,60 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 12 σεντς ή σχεδόν 2,9% στα 4,225 η λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider