Θετική αντίδραση της Wall Street για τη Δευτέρα

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική αντίδραση της Wall Street για τη Δευτέρα
Ανοδικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τις σημαντικές απώλειες της περασμένης εβδομάδας,

Με άνοδο ξεκινάει η Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, προσπαθώντας να ανακάμψει από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών και με το αμερικανικό χρηματιστήριο να αναμένει εξελίξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,62% ή 204,96 μονάδες στις 33.021 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,79% ή 31,76 μονάδες στις 4.002 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 1,08% ή 124,08 μονάδες στις 11.519 μονάδες.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή η Wall Street κατέγραψε τη χειρότερη εβδομάδα της από την αρχή του 2023, με τους αναλυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για περαιτέρω αυξήσεις των βασικών επιτοκίων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, όπως της Fed στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διεθνής Τράπεζα Διακανονισμών έστειλε μήνυμα για το ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων πρέπει να συνεχιστούν, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια λάθη από τις κεντρικές τράπεζες όμοια με αυτά της δεκαετίας του 1970. Η BIS υπογραμμίζει ότι είναι κρίσιμο για τις τράπεζες να μην επαναλάβουν τους κύκλους διεύρυνσης και χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής, όταν την δεκαετία του 1970 τα βασικά επιτόκια έφτασα σε υψηλότερά επίπεδα μετά από τις προσπάθειες για περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων.

Μάκρο

Μεγάλη συρρίκνωση εμφάνισαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, καθώς υποχώρησαν σε μηνιαίο επίπεδο 4,5% έναντι άνοδο 5,6% τον Δεκέμβριο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση 4%.

Σε ετήσιο επίπεδο, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7% έναντι συρρίκνωσης 0,2% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Άνοδο εμφάνισαν σε μηνιαίο επίπεδο οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο καθώς ενισχύθηκαν 8,1% έναντι αύξησης 1,1% τον Δεκέμβριο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider