Σε ρυθμούς sell off η Wall Street μετά τον «χρησμό» Πάουελ για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ρυθμούς sell off η Wall Street μετά τον «χρησμό» Πάουελ για τα επιτόκια
Απώλειες 550 μονάδων για τον Dow Jones, στο -1,5% ο S&P 500 μετά την ομιλία του επικεφαλής της Fed.

(UPD 21.27) Βαθιά κόκκινο βάφεται το ταμπλό της Wall Street, μετά το νέο μήνυμα του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ για ταχύτερες και μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων.

Οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου δέχονται πλέον ισχυρές πτωτικές πιέσεις, μετά τις οριακές μεταβολές που κατέγραφαν κατά την εκκίνηση των συναλλαγών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,64% ή 547 μονάδες, φθάνοντας στις 32.889 μονάδες, μετά τα χθεσινά κέρδη που του «χάρισαν» ένα τετραήμερο ανοδικό σερί.

Την ίδια ώρα, ο S&P 500 γνωρίζει απώλειες 1,48% και «διολισθαίνει» στις 3.988 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 1,14% και διαμορφώνεται στις 11.543 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων «σκαρφαλώνουν» ξανά κοντά στο 4%, με τις αποδόσεις των 2ετών τίτλων να προσεγγίζουν το 5%.

Οι αγορές στρέφουν την προσοχή τους στην ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, αναζητώντας ενδείξεις για τα σχέδια της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με τη νομισματική πολιτική. Ο πρόεδρος της Fed, μετά την κατάθεσή του σήμερα στη Γερουσία, αναμένεται να μιλήσει και ενώπιον της Βουλή των Αντιπροσώπων αύριο.

Ο Τζερόμ Πάουελ έσπευσε, συγκεκριμένα, να προειδοποιήσει, εκ νέου, ενάντια σε μία πρόωρη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, ανοίγοντας μάλιστα «παράθυρο» για ταχύτερο ρυθμό αυξήσεων των επιτοκίων.

«Η Fed θα ήταν έτοιμη να επιταχύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, εάν τα στοιχεία δείξουν ότι χρειάζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάουελ.

Παράλληλα, ο ίδιος παρέπεμψε σε ένα υψηλότερο «ταβάνι» για τα επιτόκια, τονίζοντας ότι τα τελευταία ισχυρά οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι ενδεχομένως τα τελικά επίπεδα των αυξήσεων των επιτοκίων θα είναι υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Αν και η Fed έχει εκπέμψει επανειλημμένα σήμα για την ανάγκη περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων, η νέα ομιλία του Πάουελ θα μπορούσε να καθορίσει την κατεύθυνση των μετοχών τις επόμενες ημέρες, αν αναμονή και των τελευταίων στοιχείων για την απασχόληση που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Meta κινείται ανοδικά, κερδίζοντας 1,7%, παρά τις πληροφορίες ότι η μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram προσανατολίζεται προς νέο γύρο απολύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές με φόντο την ομιλία Πάουελ

Citigroup: «Βλέπει» τα επιτόκια της EKT στο 4% μέχρι τον Ιούλιο

Φυσικό αέριο: Σταθεροποιούνται οι τιμές στην Ευρώπη εν μέσω προβλημάτων στην προμήθεια LNG

gazzetta
gazzetta reader insider insider