Προσπάθεια θετική αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια θετική αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
Η ελληνική αγορά επιχειρεί να σπάσει» το πολυήμερο αρνητικό σερί που έχει φέρει το ΧΑ κάτω από τα επίπεδα των 1.100 μονάδων.

Μικρή άνοδο σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών για την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια της ελληνικής αγοράς να «σπάσει» το πολυήμερο αρνητικό σερί που έχει φέρει το ΧΑ κάτω από τα επίπεδα των 1.100 μονάδων.

Οι επενδυτές αποτιμούν τις πολιτικές εξελίξεις μετά από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών και αναμένουν τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξάλλου, προσοχή δίνεται και στις επιχειρηματικές εξελίξεις.

Στην Attica Bank, σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, χθες η Διοίκηση της Τράπεζας άνοιξε το VDR στους επενδυτές για την διενέργεια ελέγχου του προς πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, Astir.

Η ΔΕΗ έχει συνάψει δεσμευτική συμφωνία με την Enel S.p.A. για την εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών που κατέχονται από την Enel και τις θυγατρικές αυτής στη Ρουμανία έναντι συνολικού αντιτίμου ύψους 1,26 δισ. ευρώ περίπου.

Η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε την οριστική διακοπή των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited, για την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 0,58% στις 1.082,62 μονάδες και ο τζίρος ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap κερδίζει 0,65% στις 2.640 μονάδες, ο Mid Cap ανεβαίνει 0,12% στις 1.569 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται 0,64% στις 843,05 μονάδες.

Στην κίνηση των δεικτών, άνοδο 1,88% καταγράφει η Εθνική Τράπεζα και κέρδη 1,5% η ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider