Πώς αντιδρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια στη σκιά της χρεοκοπίας 2 τραπεζών στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς αντιδρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια στη σκιά της χρεοκοπίας 2 τραπεζών στις ΗΠΑ
Συγκρατημένη πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Υπό τον φόβο του «ντόμινο» από την κατάρρευση των 2 αμερικανικών τραπεζών, τα ασιατικά χρηματιστήρια αντιδρούν με συγκρατημένη ψυχραιμία.

Ο δείκτης αναφοράς Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,05% στις 27.849 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έχασε 0,5% στις 7.108 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,76% στις 2.412 μονάδες.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο 2,13% στις 19.730 μονάδες. Ο Shanghai Composite ενισχύεται 1,1% στις 3.264 μονάδες.

Tη δέσμευσή του πως οι υπεύθυνοι για την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank θα «λογοδοτήσουν», εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Δεσμεύομαι σθεναρά ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως οι αποταμιεύσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειάζονται», έσπευσε να συμπληρώσει.

Επίσης, προανήγγειλε ότι θα τοποθετηθεί αργότερα σήμερα δημόσια για την κατάρρευση των δύο χρηματοπιστωτικών θεσμών και τις ενέργειες των αρχών.

Η Signature Bank πέρασε στην κατοχή του εποπτικού φορέα του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη (NYDFS) και είναι η δεύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που καταρρέει σε μερικά 24ωρα μετά την SVB.

Διαχειριστής της πτώχευσής της είναι η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC).

Στη Signature Bank ήταν αποταμιευμένο ποσό που αθροιστικά ανερχόταν σε 88,59 δισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Παράλληλα, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι καταθέτες της Signature Bank θα λάβουν τα χρήματά τους στο ακέραιο και ότι «δεν θα υποστεί καμία ζημία ο φορολογούμενος».

Η Signature Bank δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters της ζήτησε κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με 13 δολάρια τη βραδιά μπορείτε να περάστε τρεις νύχτες στην αγαπημένη παμπ του Ted Lasso

Greenwahsing: Πώς να διακρίνουμε εάν οι επιχειρήσεις λένε την αλήθεια

Η Silicon Valley Bank και η Ευρώπη – DBRS: Εντός, εκτός και επί τα αυτά - Κάτι ετοιμάζει η Eurobank – Τα μερίσματα και ο SSM – Τα ξενοδοχεία στο Ελληνικό – Οι υπογραφές των οδικών έργων

gazzetta
gazzetta reader insider insider