Χρυσός: Σε υψηλό πέντε εβδομάδων λόγω αδύναμου δολαρίου κι αποδόσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Σε υψηλό πέντε εβδομάδων λόγω αδύναμου δολαρίου κι αποδόσεων
Στήριξη στην τιμή του χρυσού δόθηκε ακόμα και από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Σε υψηλό πέντε εβδομάδων έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν μετά την προσπάθεια της Fed και άλλων αρχών των ΗΠΑ να αποτρέψουν την εξάπλωση της τραπεζικής κρίσης μετά την κατάρρευση της SVB.

Ο χρυσός ισχυροποίησε την θέση του ως ασφαλές καταφύγιο καθώς οι επενδυτές προσέτρεξαν στο πολύτιμο μέταλλο, παρά τη διαβεβαίωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι το τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να είναι «ασφαλές» μετά τις χρεοκοπίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

«Ο χρυσός ήταν ένας από τους λίγους ωφελούμενους από την κατάρρευση πρώτα της Silvergate και στη συνέχεια της Silicon Valley Bank με το πολύτιμο μέταλλο να βλέπει την τιμή του να αυξάνεται κοντά στα 1.900 δολάρια η ουγγιά τη Δευτέρα το πρωί», δήλωσε στο Marketwatch ο Rupert Rowling, αναλυτής στην Kinesis Money.

Το βράδυ της Κυριακής, οι αρχές των ΗΠΑ παρενέβησαν για να ανακοινώσουν ότι θα σταματήσουν τις καταθέσεις στη Silicon Valley Bank και την Signature Bank, η οποία χρεοκόπησε το Σαββατοκύριακο. Η Fed ανακοίνωσε επίσης ένα νέο πρόγραμμα για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες.

Στήριξη στην τιμή του χρυσού δόθηκε ακόμα και από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων καθώς το διετές έπεσε κάτω από το 4% «φλερτάροντας» με την μεγαλύτερη τριήμερη πτώση από τον Οκτώβριο του 1987.

Οι τιμές του χρυσού παράδοσης Απριλίου κέρδισαν 49,30 δολάρια ή 2,6%, για να διαμορφωθούν στα 1.916,50 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο για πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 2 Φεβρουαρίου 2023, όταν διαμορφώθηκε στα 1930,80 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Οι τιμές του ασημιού παράδοσης Μαΐου αυξήθηκαν κατά 1,4 δολάρια ή 6,9%, φθάνοντας στα 21,92 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου το παλλάδιο κέρδισε 114,40 δολάρια ή 8,4%, κλείνοντας στα 1.476,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου κέρδισε 42,70 δολάρια ή 4,4% στα 1004,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Μαΐου σημείωσε ελαφρά άνοδο κατά 2 σεντς, ή 0,6%, φθάνοντας στα 4,05 δολάρια ανά λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Κέρδη για τη συνεδρίαση και για την εβδομάδα

«Ναυάγιο» τη Δευτέρα στις ευρωαγορές - Σε ετήσιο χαμηλό οι τραπεζικές μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider