«Ανάσα» κερδών στο Χρηματιστήριο, με άνοδο 2,3% την Τρίτη

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανάσα» κερδών στο Χρηματιστήριο, με άνοδο 2,3% την Τρίτη
Η ελληνική αγορά «πάτησε» στο θετικό κλίμα από το εξωτερικό, σταματώντας το αρνητικό σερί.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε για την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, βάζοντας τέλος στο αρνητικό κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων με... βοήθεια από το εξωτερικό.

Τα κέρδη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ βοήθησαν την ελληνική αγορά να παρουσιάσει θετικά πρόσημα, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από τις καταρρεύσεις των αμερικανικών τραπεζών SVB και Signature και την ώρα που παραμένει η ανησυχία των επενδυτών για τις επόμενες κινήσεις των ισχυρών κεντρικών.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στις ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη και την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) την ερχόμενη εβδομάδα, για το κατά πόσο θα συνεχίσουν τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τους στον απόηχο της μεταβλητότητας που καταγράφεται στις διεθνείς αγορές.

Στα του ελληνικού ενδιαφέροντος, μετά από το κλείσιμο του ΧΑ η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη άνω του 1 δισ. ευρώ για το 2022.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κέρδισε 2,34% στις 1.074,07 μονάδες και τζίρος έφτασε τα 140 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 1.076,92 μονάδες και χαμηλό στις 1.042,89 μονάδες.

Ο Large Cap κέρδισε 2,66% στις 2.615 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 1,65% στις 1.562 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ισχυροποιήθηκε 4,11% στις 833,94 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, η Alpha Bank κέρδισε 5,13% και ο ΟΠΑΠ 4,65%.

Αντίθετα, απώλειες 0,8% σημείωσε η μετοχή του ΟΤΕ και πτώση 0,2% η μετοχή της MIG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider