«Έσπασε» το θετικό σερί για το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσπασε» το θετικό σερί για το αμερικανικό αργό
Οι τιμές θα μπορούσαν να συνεχίσουν υψηλότερα «αν η ζήτηση παραμένει υψηλή καθώς προχωράμε προς το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτό είναι ένα τεράστιο αν».

Το πετρέλαιο παρουσίασε μεικτά πρόσημα την Τετάρτη, με τις τιμές στις ΗΠΑ να σημειώνουν απώλειες για πρώτη φορά εδώ και πέντε συνεδριάσεις μετά και τα χθεσινά 2,5 μηνών.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου διολίσθησε 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 80,61 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό Brent παράδοσης Ιουνίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, ενισχύθηκε σχεδόν 0,1%, στα 84,99 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Μαΐου, σημείωσε άνοδο 3% στα 2,8201 δολάρια το γαλόνι, το υψηλότερο τελείωμα μήνα από τον Οκτώβριο. Το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαΐου έκανε άλμα 2,4% στα 2,731 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Μαΐου εκτοξεύθηκε 2,3% στα 2,155 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Οι αγορές συνέρχονται από το αρχικό σοκ των περικοπών παραγωγής που ανακοίνωσε ΟΠΕΚ+, αλλά οι τιμές θα μπορούσαν να συνεχίσουν υψηλότερα «αν η ζήτηση παραμένει υψηλή καθώς προχωράμε προς το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτό είναι ένα τεράστιο αν», δήλωσε ο Τρόι Βίνσεντ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην DTN. «Η ζήτηση βενζίνης έχει ανακάμψει παράλληλα με τις καταναλωτικές δαπάνες στον τομέα των υπηρεσιών τους τελευταίους μήνες, αλλά τα σημερινά απογοητευτικά στοιχεία στις ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι ο Αμερικανός καταναλωτής πλησιάζει τα όρια των δυνατοτήτων του» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακές απώλειες για τον χρυσό την Τετάρτη, μένοντας πάνω από τα 2.000 δολάρια

Οι ευρωαγορές υπέκυψαν στις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας

Eurostat: Σημαντικές υλικές και κοινωνικές στερήσεις για το 6% των νέων στην ΕΕ – Η θέση της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider