Goldman Sachs: Κίνδυνος για έντονη μεταβλητότητα στις αμερικανικές μετοχές προσεχώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Κίνδυνος για έντονη μεταβλητότητα στις αμερικανικές μετοχές προσεχώς
Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο έντονης μεταβλητότητας για το υπόλοιπο του έτους, βρίσκονται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ύφεση, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο έντονης μεταβλητότητας για το υπόλοιπο του έτους, βρίσκονται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ύφεση, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, τα πρόσφατα σοκ που υπέστησαν οι αγορές και η αυξημένη μεταβλητότητα, σε συνδυασμό με τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία, έχουν αυξήσει τις πιθανότητες για μεγαλύτερες κινήσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Βάσει μοντέλου της Goldman Sachs (που αξιολογεί τους μακροοικονομικούς παράγοντες, τους δείκτες στην αγορά και τις ευρύτερες αβεβαιότητες) δίνει 54% πιθανότητες για υψηλή μεταβλητότητα για τον S&P 500, έναντι 39% πιθανοτήτων για ηπιότερες κινήσεις.

Ο αναλυτής της Goldman Sachs, Christian Mueller-Glissmann (επικεφαλής και της τελευταίας ανάλυσης), τον Φεβρουάριο, είχε εκφράσει την προτίμησή του για assets εκτός ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις αμερικανικές μετοχές, κάνοντας λόγο για μία επικείμενη περίοδο υποαποδόσεων για τον S&P 500.

Ενώ η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων έχει αυξηθεί φέτος, οι μετοχές δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαιτέρως, εν μέσω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την Fed. Εντούτοις, σύμφωνα με την Goldman Sachs, για το υπόλοιπο του 2023, «καθώς προβλέπεται ότι θα πέσουν και η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός, η μεταβλητότητα στα assets αναμένεται να καθοδηγηθεί περισσότερο από την ανάπτυξη, παρά τον πληθωρισμό».

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αναμένεται η στροφή σε παράγωγα, προκειμένου να αντισταθμιστεί ο κίνδυνος από την πτώση των μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Γιατί μπορεί να βρίσκεται στην αρχή ενός νέου γύρου ανόδου - Το γεγονός που ιστορικά φέρνει bull run

Ανάβαθμιση των προοπτικών της Ελλάδας από S&P και Fitch «βλέπει» η Société Générale - Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

Παραμένει θετική η Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες μετά το «πάγωμα» των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider