Wall Street: Προσπάθεια να ξεπεράσει τις τραπεζικές ανησυχίες - Συνεχίζονται οι απώλειες για την First Republic

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προσπάθεια να ξεπεράσει τις τραπεζικές ανησυχίες - Συνεχίζονται οι απώλειες για την First Republic
Το αμερικανικό χρηματιστήριο προσπαθεί να ξεπεράσει τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εν μέσω του μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ήπια άνοδο σημειώνει για την Τετάρτη η Wall Street, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο προσπαθεί να ξεπεράσει τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και εν μέσω του μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, o Dow Jones κερδίζει 0,16% ή 53,61 μονάδες στις 33.584 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,18% στις 4.080 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,74% ή 84,31 μονάδες στις 11.883 μονάδες.

Τράπεζες και αποτελέσματα

Η First Republic Bank σημειώνει απώλειες άνω του 15% την Τετάρτη, μετά από τη «βουτιά» του 50% την Τρίτη και το ιστορικό χαμηλό στο οποίο βρέθηκε η μετοχή της τράπεζας. Η τράπεζα είδε τις καταθέσεις της να μειώνονται κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια. Εντός του 2023, ο τίτλος της First Republic έχει χάσει άνω του 90% της αξίας του.

Οι επενδυτές περιμένουν να δουν το κατά πόσο η First Republic μπορεί να διαφύγει το «ναυάγιο» της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, που έθεσαν αμφιβολίες για την υγεία των αμερικανικών τραπεζών.

Εξάλλου, η μετοχή της Microsoft σημειώνει κέρδη 7% μετά από τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε την Τρίτη ο τεχνολογικός κολοσσός.

Κέρδη άνω του 3% καταγράφει η μετοχή της Boeing, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα και ζημίες που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το α' τρίμηνο.

Μάκρο

Σημαντική κάμψη εμφάνισε στις ΗΠΑ το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου για τα αγαθά κατά τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 084,6 δισ. δολάρια έναντι 91,6 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 90 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider