Κέρδη για τον χρυσό αλλά κάτω από τα 2.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τον χρυσό αλλά κάτω από τα 2.000 δολάρια
Για ακόμη μια συνεδρίαση, το πολύτιμο μέταλλο δεν κατάφερε να κινηθεί πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολάριων.

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε ο χρυσός την Πέμπτη, αδυνατώντας ωστόσο να «πατήσει» τα 2.000 δολάρια η ουγγιά για τέταρτη φορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου ισχυροποιήθηκε 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 1.999 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου σκαρφάλωσε 0,6%, στα 25,21 δολ. ανά ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 1,1%, στα 1.492,40 δολ. ανά ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου διολίσθησε 1,2%, στα 1.093,20 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου έκλεισε στα 3,88 δολ. η λίβρα, με κέρδη 0,6%.

Ο Πίτερ Γκραντ, αντιπρόεδρος και ανώτερος στρατηγικός αναλυτής μετάλλων στη Zaner Metals, αναμένει ότι το πολύτιμο μέταλλο θα ενισχυθεί ενόψει και της απόφασης πολιτικής της FOMC την επόμενη εβδομάδα, αλλά οι τραπεζικές ανησυχίες του στερούν τα κέρδη.

«Μια σημαντική κλιμάκωση της τραπεζικής κρίσης θα μπορούσε να εκκινήσει ένα άλμα προς τα πάνω για τον χρυσό και να τον στείλει σε νέο ιστορικό υψηλό», σημείωσε ακόμη, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μείωνε και τις προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση επιτοκίων. Το ιστορικό υψηλό του χρυσού, στα 2.069,40 δολ. ανά ουγγιά είχε καταγραφεί στις 6 Αυγούστου 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τις τράπεζες - «Άλμα» 5% για την Barclays

Φραγκάκης: Προς άνοδο 15% τα τουριστικά έσοδα του 2023

Ρεύμα: Τα τιμολόγια Μαΐου ανά κατηγορία πελατών

gazzetta
gazzetta reader insider insider