Διάλειμμα από το ράλι των αμερικανικών μετοχών «βλέπει» η BofA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διάλειμμα από το ράλι των αμερικανικών μετοχών «βλέπει» η BofA
«Διάλειμμα» στο ράλι των αμερικανικών μετοχών «βλέπει» η Bank of America (BofA), στο φόντο των εταιρικών αποτελεσμάτων που δείχνουν πτώση σταην κερδοφορία, αλλά και εν μέσω ενδείξεων αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας. 

«Διάλειμμα» από το ράλι των αμερικανικών μετοχών «βλέπει» η Bank of America (BofA), στο φόντο των εταιρικών αποτελεσμάτων που δείχνουν πτώση σταην κερδοφορία, αλλά και εν μέσω ενδείξεων αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο στρατηγικός αναλυτής της BofA Michael Hartnett που πέρυσι έσπευσε να προειδοποιήσει - και αποδείχθηκε σωστός - ότι οι φόβοι για ύφεση θα πυροδοτούσαν μία «έξοδο» από τις μετοχές, επεσήμανε ότι «παραμένουμε bearish», καθώς «η οικονομική ασάφεια του 2023 πρόκειται να καταλήξει σε ρωγμή στην αγορά εργασίας και συρρίκνωση στα κέρδη ανά μετοχή».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι κίνδυνοι για μια «σκληρή προσγείωση» όσον αφορά στα κέρδη και της «μη προσγείωσης» για τα επιτόκια παραμένουν υψηλοί.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές μετοχές γνώρισαν ράλι της τάξεως του 7% στο α' τρίμηνο, με τις ανησυχίες για το πιθανή ύφεση - εν μέσω των αυξανόμενων επιτοκίων - να αντισταθμίζονται από τα εταιρικά αποτελέσματα που δεν είναι τόσο άσχημα όσο φοβούνταν οι αναλυτές και τον Απρίλιο πάντως η άνοδος να μετριάζεται.

Την Πέμπτη, οι δείκτες της Wall Street κατέγραψαν ισχυρά κέρδη μετά τα αποτελέσματα της Meta.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jefferies: Τα πιθανά «ατού» και τα «βαρίδια» για τις ελληνικές τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider