Wall Street: Έληξε πανηγυρικά το πτωτικό σερί, με τον Dow Jones στις +550 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έληξε πανηγυρικά το πτωτικό σερί, με τον Dow Jones στις +550 μονάδες
Σε ράλι επιδόθηκαν οι δείκτες της Wall Street, κερδίζοντας μέρος του χαμένου έδαφος των τεσσάρων προηγούμενων ημερών.

Σε ράλι επιδόθηκαν οι δείκτες της Wall Street, κερδίζοντας μέρος του χαμένου έδαφος των τεσσάρων προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν τόσο από την ανάκαμψη των μετοχών των δοκιμαζόμενων αμερικανικών τραπεζών όσο και από τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση που γέννησαν ελπίδες ότι μπορεί και να αποφευχθεί μια ύφεση φέτος.

Ωστόσο, τα σημερινά κέρδη δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν τις εβδομαδιαίες απώλειες, με τους S&P 500 και Dow Jones να σημειώνουν τη μεγαλύτερη οπισθοχώρηση από τις 10 Μαρτίου, με πτώση 0,8% και 1,2% αντίστοιχα. Ο Nasdaq κατάφερε να αποσπάσει οριακά κέρδη 0,1% στην εβδομάδα.

Σε επίπεδο ημερήσιων συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 546 μονάδων ή 1,65% στις 33.674 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 75 μονάδες ή 1,85% στις 4.136 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,25% ή 269 μονάδων, κλείνοντας στις 12.235 μονάδες.

Η μετοχή της PacWest Bancorp έκανε άλμα 81%, ενώ η μετοχή της Western Alliance «αναρριχήθηκε» 49%, εν μέσω της ευρύτερης ανάκαμψης των περιφερειακών τραπεζών, καθώς πολλοί αναλυτές προχώρησαν σε αναβάθμιση της σύστασής τους για έναν αριθμό τραπεζών χαρακτηρίζοντάς τες «υπερπουλημένες». H JP Morgan αναβάθμισε σε overweight τη σύσταση για Western Alliance, Zions Bancorp και Comerica, δίδοντας ώθηση στον κλάδο.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Apple γνώρισε άνοδο σχεδόν 5%, φτάνοντας σε υψηλό 9 μηνών, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη α' τριμήνου που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός «κολοσσός».

Ανθεκτική αγορά εργασίας

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές «διάβασαν» και τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση: Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο «συνέτριψε» τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1969.

Τα μάκρο έρχονται λίγο μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια και εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα κάνει ένα «διάλειμμα» από τη σύσφιξη, μετά την τελευταία αύξηση των 25 μονάδων βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider