Wall Street: Ράλι με «καύσιμο» τις ελπίδες για συμφωνία για το όριο χρέους των ΗΠΑ

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ράλι με «καύσιμο» τις ελπίδες για συμφωνία για το όριο χρέους των ΗΠΑ
Την Τρίτη, αν και δεν βγήκε... «λευκός καπνός» από τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Κέβιν Μακάρθι, ο Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος είπε πως μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Τελευταία ενημέρωση 20:42

Διευρύνονται τα κέρδη στη Wall Street την Τετάρτη με τους επενδυτές να κεφαλαιοποιούν την αισιοδοξία πως οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία για το όριο χρέους και ως εκ τούτου θα αποφύγουν μία καταστροφική χρεοκοπία.

Την Τρίτη, αν και δεν βγήκε... «λευκός καπνός» από τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, ο Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος είπε πως μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι αναφορές του Μακάρθι διατηρούν ανοιχτό το ενδεχόμενο ώστε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην μπορέσει να εξυπηρετεί τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ, Μιτς Μακόνελ -που συμμετείχε στη συνάντηση με τον Μπάιντεν και τον Μακάρθι, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος για μια λύση στο θέμα. «Η συνάντηση ήταν θετική, παραγωγική. Συμφωνήσαμε στο ότι η χρεοκοπία θα ήταν μια καταστροφική επιλογή» δήλωσε. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν μια συμφωνία είναι πιο κοντά στον ορίζοντα, απάντησε θετικά.

Στο πεδίο των οικονομικών δεδομένων, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Οι ενάρξεις κατοικιών ανήλθαν σε 1,40 εκατ., αυξημένες κατά 2,2% σε μηνιαίο επίπεδο και μετά από συρρίκνωση 0,8% τον Μάρτιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 1,4%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύεται 1,26% ή 416 μονάδες στις 33.428 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 1,24% στις 4.160 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,26% στις 12.497 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Οριακά καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Target για τη χρήση του α' τριμήνου του οικονομικού έτους, με οριακή αύξηση των δαπανών από τους καταναλωτές στις ΗΠΑ λόγω της ανησυχίας για το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων και του υψηλού κόστους δανεισμού στην αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της αλυσίδας λιανικού εμπορίου, τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 25,32 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 0,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 25,26 δισ. δολάρια. Τα κέρδη της εταιρείας έφταναν τα 950 εκατ. δολάρια ή 2,05 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,01 δισ. δολαρίων ή 2,16 δολαρίων ανά μετοχή πέρσι. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ανά μετοχή στα 1,76 δολάρια.

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη

    Ο Ενρία «χαιρετάει» την ΕΚΤ - Μια Γερμανίδα φαβορί για τη θέση του 

    Tencent: Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο α' τρίμηνο

    Έλον Μασκ: Θα τουιτάρω όσο θέλω, κι ας χάσω χρήματα - «Ηθικά λάθος» η τηλεργασία

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider