Wall Street: Ώθηση στους δείκτες από την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ώθηση στους δείκτες από την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού
Οι επενδυτές να υποδέχονται θετικά την περαιτέρω εξομάλυνση των πιέσεων στις τιμές σε χαμηλό από το 2021, αισιοδοξώντας πως θα «βαρύνει» στην αυριανή απόφαση της Fed για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων.

Τελευταία ενημέρωση 18:01

Ώθηση από τα τελευταία πληθωριστικά στοιχεία λαμβάνει την Τρίτη η Wall Street με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά την περαιτέρω εξομάλυνση των πιέσεων στις τιμές σε χαμηλό από το 2021, αισιοδοξώντας πως θα «βαρύνει» στην αυριανή απόφαση της Fed για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων.

Πιο αναλυτικά, κάμψη κατέγραψε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Μάιο, αν και ο δομικός πληθωρισμός κινήθηκε πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, θέτοντας ερωτήματα για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) σχετικά με την επιτοκιακή της πολιτικής. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, ο γενικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 4% από 4,9% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 4,1%. Σε μηνιαίο επίπεδο, διαμορφώθηκε στο 0,1% από 0,4% τον Απρίλιο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών. Το 4% συνιστά τη μικρότερη ετήσια αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ εδώ και 2 χρόνια. Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 5,3% έναντι 5,5% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 5,2%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,4%, όπως τπν Απρίλιο και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,37% στις 34.191 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,55% στις 4.362 mon;adew ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,52% στις 13.532 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Η αμερικανική εταιρεία εμπορίας σιτηρών Bunge και η Viterra, που υποστηρίζεται από την Glencore, ανακοίνωσαν την Τρίτη μια συμφωνία συγχώνευσης ύψους 18 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας γεωργικών προϊόντων στον κόσμο. Όπως μετέδωσε το Reuters, η συμφωνία φέρνει την Bunge πιο κοντά σε παγκόσμια κλίμακα στους κορυφαίους ανταγωνιστές Archer-Daniels-Midland και Cargill και θα εξεταστεί προσεκτικά από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές, ιδιαίτερα στον Καναδά και την Αργεντινή. Η Bunge είναι ήδη ο μεγαλύτερος μεταποιητής ελαιούχων σπόρων στον κόσμο.

Η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταγράφει ισχυρά κέρδη προσυνεδριακά στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την Τρίτη, μετά από δημοσίευμα για το ότι ο Καταριανός σεΐχης Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι έχει «κλειδώσει» την εξαγορά του αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου. Όπως μετέδωσε το CNBC, η καταριανή εφημερίδα Al-Watan ανέφερε πως ο αλ-Θάνι αναμένεται να ανακοινωθεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης της ομάδας της Premier League. Σημειώνεται πως ο αλ-Θάνι είναι συνιδιοκτήτης της εφημερίδας. Η μετοχή της Γιουνάιτεντ ενισχύεται άνω του 11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Ο Λάρι Έλισον της Oracle ξεπέρασε τον Γκέιτς και έγινε ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η Accenture δίνει 3 δισ. δολάρια για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη

Στα 500 δισ. δολάρια ξανά η χρηματιστηριακή αξία της TSMC

gazzetta
gazzetta reader insider insider