Κέρδη για το πετρέλαιο με «άρωμα» Πριγκόζιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το πετρέλαιο με «άρωμα» Πριγκόζιν
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 0,3% και έκλεισε στα 69,37 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent κέρδισε 0,5% και σκαρφάλωσε στα 74,18 δολ. το βαρέλι.

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο τη Δευτέρα καθώς η εξέγερση της Βάγκνερ στη Ρωσία πυροδότησε ανησυχίες για τη σταθερότητα της παραγωγής ενός εκ των κορυφαίων παραγωγών «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 0,3% και έκλεισε στα 69,37 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent κέρδισε 0,5% και σκαρφάλωσε στα 74,18 δολ. το βαρέλι.

Ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης σύγκρουσης της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ με μονάδες του ρωσικού στρατού αποφεύχθηκε το Σάββατο μετά και την διαμεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Οι ανησυχίες αυτές έρχονται ενώ έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα οι φόβοι των επενδυτών για τον κίνδυνο η συνεχιζόμενη νομισματική σύσφιξη σε Ευρώπη και ΗΠΑ να εκτροχιάσει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός και ασήμι σε άνοδο ελέω... Wagner

Ευρωαγορές: Με ήπια πτώση ξεκίνησε την εβδομάδα ο Stoxx

«Βαθύ κόκκινο» στο Χρηματιστήριο - Πού οφείλεται το μετεκλογικό ξεπούλημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider