Συνεχίζει με «long» θέση στα ελληνικά ομόλογα η Citi αναμένοντας μεγαλύτερο «ράλι»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει με «long» θέση στα ελληνικά ομόλογα η Citi αναμένοντας μεγαλύτερο «ράλι»
Σταθερή στη long θέση της για τα ελληνικά ομόλογα, παραμένει η Citi, με φόντο την προσπάθεια ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, που θα οδηγήσει μια μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των spreads.

Ανδρεας Βελισσάριος

Σταθερή στη long θέση της για τα ελληνικά ομόλογα, παραμένει η Citi, με φόντο την προσπάθεια ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας που θα οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των spreads.

Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, οι αποδόσεις των εγχώριων κρατικών τίτλων συνέχισαν να υποχωρούν μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής που οδήγησε στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας (τρέχον spread με το Bund στις 122 μονάδες βάσης περίπου).

Η Moody's έχει ήδη χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νέα τετραετία Μητσοτάκη ως «credit positive» (πιστωτικά θετικό) για την αξιολόγηση της χώρας, με τη Citi να αναμένει τη συνέχιση της περαιτέρω σύσφιξης των αποδόσεων και των spreads, αλλά με έναν πιο σταδιακό ρυθμό, καθώς πλησιάζουν οι αξιολογήσεις για την οικονομία από την Standard & Poor's στις 20 Οκτωβρίου και από τη Fitch την 1η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οίκοι τοποθετούν την Ελλάδα στην υψηλότερη βαθμίδα αμέσως χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα (sub-IG) και απαιτούνται αναβαθμίσεις και από τους δύο για την πρώτη σημαντική ένταξη των εγχώριων τίτλων στους βασικούς διεθνείς δείκτες ομολόγων.

Επιπλέον, η πίεση από την πλευρά της προσφοράς είναι πιθανό να είναι περιορισμένη με τις εκτιμήσεων των αναλυτών να κάνουν λόγο για μόλις 1 δισ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο (πρόγραμμα δημοπρασιών τεσσάρων επανεκδόσεων που ανακοίνωσε πρόσφατα ο ΟΔΔΗΧ).

Ως εκ τούτου, διατηρούν σταθερή τη εκτίμησή τους για μια περαιτέρω σύσφιξη του spread μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς και του πορτογαλικού, από τις 70 μονάδες βάσης στις 15 Ιουνίου (είχε προτείνει το σχετικό trade), προς τις 52 μονάδες βάσης που έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής και με στόχο τις 40 μονάδες βάσης, με ώθηση και από το θετικό carry.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ζεσταίνει τις μηχανές» για έξοδο στις αγορές η Τράπεζα Πειραιώς

gazzetta
gazzetta reader insider insider