Χρυσός: Σε χαμηλό τριμήνου με «μπαμπούλα» την Fed 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Σε χαμηλό τριμήνου με «μπαμπούλα» την Fed 
«Ανοίγοντας» περαιτέρω την απόσταση με τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά για το πολύτιμο μέταλλο.

Πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα σε εύρος τριμήνου κατέγραψαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του χρυσού «ανοίγοντας» περαιτέρω την απόσταση με τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά για το πολύτιμο μέταλλο.

Κύριο θέμα προσοχής για τον χρυσό ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, στο φόρουμ της Ευρωπαϊξς Κεντρικής Τράπεζας στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος «έδειξε» σε -τουλάχιστον- δύο ακόμα αυξήσεις των επιτοκίων της Fed μέχρι το τέλος του 2023, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για διατήρηση της σύσφιξης στη νομισματική πολιτική της τράπεζας τους επόμενους μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησαν 1,60 δολάρια ή 0,1% στα 1.922,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ασημιού παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 6 σεντς, ή 0,3%, στα 23,08 δολάρια ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 47,20 δολάρια ή σχεδόν 3,7%, στα 1.246,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης έχασε 9,10 δολάρια ή 1%, στα 924,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού παράδοσης Σεπτέμβριου υποχώρησαν κατά 5 σεντς, ή 1,2%, στα 3,74 δολάρια ανά λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Σωστή η απόφαση της BoE για τα επιτόκια - Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση η Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider