ΗΠΑ: Πτώση για τα αποθέματα πετρελαίου - Χειρότερη των εκτιμήσεων η μείωση για τη βενζίνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πτώση για τα αποθέματα πετρελαίου - Χειρότερη των εκτιμήσεων η μείωση για τη βενζίνη
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία (EIA).

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία (EIA).

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια έναντι πτώση 983.000 βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 9,6 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης «βούλιαξαν» με -2,55 εκατ. βαρέλια λιγότερα έναντι μείωσης 1,41 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 603.000 βαρέλια.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία αποτελούνται κυρίως από πετρέλαιο ντίζελ, μειώθηκαν κατά 1,04 εκατ. βαρέλια έναντι αύξησης 123.000 βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 296.000 βαρέλια.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, χάνουν 1,23% και τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχωρούν 1,32% στις 18:20 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Οι αρχές απέτρεψαν επίθεση σε ενεργειακή μονάδα στην περιοχή Τιουμέν - Ένας νεκρός

gazzetta
gazzetta reader insider insider