Ευρωαγορές: Selloff στη σκιά της νομισματικής σύσφιξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Selloff στη σκιά της νομισματικής σύσφιξης
Η νομισματική πολιτική μπαίνει και πάλι στο κάδρο της προσοχής των επενδυτών.

Μαζικό ξεπούλημα καταγράφηκε την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη νομισματική πολιτική να μπαίνει και πάλι στο κάδρο της προσοχής, μετά από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι φάνηκε να τάσσονται υπέρ περισσότερων αυξήσεων στα επιτόκια αλλά με βραδύτερο ρυθμό, αλλά και της ισχυρότερης από τις εκτιμήσεις εικόνας της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε απώλειες 2,42% στις 446,85 μονάδες, με τον δείκτη Eurostoxx 50 να σημειώνει απώλειες 2,94% στις 4.222 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 2,60% στις 15.522 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που έκλεισε στις 7.082 μονάδες, με πτώση 3,13%.

Παρόμοια εικόνα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον δείκτη FTSE 100 να χάνει 2,15% στις 7.282 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 2,51% στις 27.512 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 2,09% στις 9.287 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έκανε σήμερα η βρετανική εταιρεία fintech, CAB Payments, με τιμή εκκίνησης τα 4,26 δολάρια.

Μάκρο

Αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάιο, λόγω των παραγγελιών σε πλοία, διαστημόπλοια και στρατιωτικά οχήματα.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχική και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, Destatis. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν αύξηση 1,2%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Threads: Το «Twitter της Meta» ξεπέρασε τους 30 εκατ. χρήστες

Άγγιξε τα 31.500 δολάρια το Bitcoin - Σε υψηλό 13 μηνών

Σε χαμηλά 15 μηνών το ρούβλι - Απώλειες 8% μετά την ανταρσία της Wagner

gazzetta
gazzetta reader insider insider