«Γύρισμα» απωλειών στην Wall Street - Πτώση για την εβδομάδα

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γύρισμα» απωλειών στην Wall Street - Πτώση για την εβδομάδα
Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow έπεσε 1,96%, ο S&P 1,14% και ο Nasdaq 0,92%.

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψε η Wall Street για την Παρασκευή, αποτυγχάνοντας να κρατήσει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη της και την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για την πορεία της αμερικανθικής οικονομίας.

Στην κίνηση των δεικτών και για την Παρασκευή, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,55% ή 187,38 μονάδων στις 33.734 μονάδες.

Ο S&P 500 έπεσε 0,27% ή 11,96 μονάδες στις 4.399 μονάδες.

Ο Nasdaq απώλεσε 0,13% ή 18,33 μονάδες στις 13.660 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow έπεσε 1,96%, ο S&P 1,14% και ο Nasdaq 0,92%.

Το ενδιαφέρον των αγορών στην Fed

Τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας κατά τον Ιούνιο που ανακοινώθηκαν σήμερα, «μπέρδεψαν» τους επενδυτές σχετικά με τις επόμενες κινήσεις που πρόκειται να ακολουθήσει η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) επί της νομισματικής της πολιτικής.

Στο επίκεντρο μπαίνει το κατά πόσο τα σημάδια επιβράδυνσης της αγοράς εργασίας θα είναι αρκετά ώστε η Fed να προχωρήσει σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023 ή και μηδενικές αυξήσεις, διατηρώντας τα επιτόκια της «παγωμένα».

Οι αναλυτές δίνουν 92,4% πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) προς το τέλος του Ιουλίου, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

Το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στο Σικάγο, Όσταν Γκούλσμπι, τάχθηκε την Παρασκευή υπέρ δύο περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων της Fed έως το τέλος του 2023, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να ωθήσει την ανεργία σε επίπεδα που θα σήμαιναν ύφεση.

Εξάλλου, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί για την επόμενη εβδομάδα στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2023.

Εμπορεύματα

Σημαντική άνοδο, τόσο για την Παρασκευή όσο και σε επίπεδο εβδομάδας, παρουσίασαν τα συμβόλαια του πετρελαίου.

Ήπια άνοδο για την Παρασκευή και σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στις πολιτικές για τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με μικρές απώλειες το κλείσιμο του ΧΑ στην Παρασκευή και στην εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider