Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές
Νέα άνοδος στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πριν τον αμερικανικό πληθωρισμό και τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ.

Οι ευρωαγορές για 2η συνεδρίαση διαπραγματεύτηκαν σε θετικό έδαφος, με την προσοχή των επενδυτών στα στοιχεία για την οικονομία και στις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,72% στις 451 μονάδες, με όλους σχεδόν τους κλάδους να «πρασινίζουν» ενώ ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,71% στις 4.286 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανέβηκε 0,12% στις 7.282 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 0,75% στις 15.790 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκανε άλμα 1,07% στις 7.220 μονάδες, ενώ στην περιφέρει της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο με κέρδη 0,68% έκλεισε στις 27.198 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαμορφώθηκε στις 9.331 μονάδες με κέρδη +0,85%.

Ο Φρανσουά Βιλερούα ντε Γκαλό, δήλωσε την Τρίτη πως η ΕΚΤ «βρίσκεται κοντά στο απόγειο της» αναφορικά με το ύψος των επιτοκίων. Ακόμα, ο Γάλλος τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ σημείωσε ότι υπάρχει υποκείμενος κίνδυνος για ανθεκτικότητα του υποκείμενου πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Μάκρο

Ισχυρή επιδείνωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Ιούλιο.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις -14,7 μονάδες έναντι -8,5 μονάδων τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις -10,6 μονάδες.

Άνοδο σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η στατιστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS).

Το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 4% έναντι 3,8% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,8%.

Στο 6,8% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Ιούνιο όπως είχε καταγραφεί και στην αρχική μέτρηση της Destatis και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε μηνιαίο επίπεδο, διαμορφώθηκε στο 0,4%, εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θύματα κυβερνοεπίθεσης Deutsche Bank, Commerzbank και ING

BofA: «Καμπάνα» 250 εκατ. δολαρίων για παράτυπες χρεώσεις

Οι Ταλιμπάν «ψηφίζουν» Twitter έναντι του Threads - «Καλύτερος εγγυητής για την ελευθερία της έκφρασης»

gazzetta
gazzetta reader insider insider