Wall Street: Θετικά πρόσημα, με «πάτημα» τον πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Θετικά πρόσημα, με «πάτημα» τον πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα
Τριψήφια κέρδη για τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Άνοδος 3% για τη μετοχή της Delta Airlines.

Άνοδο σημειώνει για την Πέμπτη η Wall Street, με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να λαμβάνουν ώθηση από τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία και την πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,28% ή 96,42 μονάδες στις 34.443 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,49% ή 21,91 μονάδες στις 4.494 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,91% ή 127 μονάδες στις 14.043 μονάδες.

Η αναμονή για τα επιτόκια και τα εταιρικά αποτελέσματα

Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ κατά τον Ιούνιο επιβεβαιώνουν την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία και θέτουν εκ νέου στο επίκεντρο τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed).

Οι αναλυτές έχουν «κλειδώσει» το ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής (FOMC) στο τέλος του Ιουλίου. Πλέον, το ενδιαφέρον βρίσκεται στο εάν τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώνονται μέχρι τότε θα είναι αρκετά ώστε να μην οδηγήσουν σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας το επόμενο χρονικό διάστημα

Πέρα από τα επιτόκια, η Wall Street εστιάζει στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2023. Σημειώνεται πως την Παρασκευή θα ανακοινώσουν τα μεγέθη τους μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, όπως οι JP Morgan, Citi και BlackRock.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κέρδη 3% σημειώνει η μετοχή της Delta Airlines αφότου η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ιστορικό υψηλό εσόδων στα τριμηνιαία έσοδα και κέρδη χάρη στην αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση που αψηφά τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση εδώ και μήνες. Τα διεθνή ταξίδια και η ζήτηση για θέσεις premium, όπως η πρώτη θέση, ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Ιουνίου, ενώ η πτώση κατά 22% στο κόστος καυσίμων της Delta ενίσχυσε τα κέρδη της εταιρείας.

Άνοδο 1% καταγράφει ο τίτλος της PepsiCo με την εταιρεία να αναφέρει έσοδα ύψους 22,32 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο, τη στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν έσοδα 21,73 δισ. δολαρίων.Ταυτόχρονα, εμφάνισε καθαρά κέρδη 2,75 δισ. δολαρίων ή 1,99 δολαρίων/μετοχή έναντι 1,43 δισ. δολαρίων ή 1,03 δολαρίων/μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Μάκρο

Πτωτικά κινήθηκαν στις ΗΠΑ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 237.000 έναντι 249.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 250.000 αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider