Κοντά σε υψηλό 3 μηνών οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε υψηλό 3 μηνών οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη
Εν μέσω των αυξανόμενων προσδοκιών για το ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ μπορεί να πλησιάζουν προς το τέλος τους.

Σε πολύμηνα υψηλά «σκαρφάλωσαν» για την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, εν μέσω των αυξανόμενων προσδοκιών για το ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ μπορεί να πλησιάζουν προς το τέλος τους.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και χθες στις ΗΠΑ δείχνουν αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων και αναζωπυρώνουν τις εκτιμήσεις για χαλάρωση στην «σφιχτή» νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως τα υψηλά επιτόκια ενισχύουν τις ανησυχίες για εκδήλωση ύφεσης, επηρεάζοντας παράλληλα αρνητικά τις προοπτικές για τη ζήτηση του πετρελαίου.

Το θετικό κλίμα στην αγορά του «μαύρου χρυσού» ήρθε κόντρα στις επί τα χείρω αναθεωρήσεις του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας σχετικά με την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2023.

Οι τιμές

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, ενισχύθηκαν 1,5% ή 1,14 δολάρια στα 76.89 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Απριλίου.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 22:00 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) ενισχύονταν 25 σεντ στα 80.36 δολάρια ανά βαρέλι. Ενδοσυνεδριακά έφτασαν έως και τα 81.35 δολάρια ανά βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοντά σε υψηλό ενός μήνα ο χρυσός, με ώθηση από την Fed 

gazzetta
gazzetta reader insider insider