Προς εβδομαδιαία κέρδη η Wall Street, με «καύσιμα» από τα εταιρικά αποτελέσματα

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς εβδομαδιαία κέρδη η Wall Street, με «καύσιμα» από τα εταιρικά αποτελέσματα
Οι επενδυτές προσδοκούν αλλαγή στάσης στην πολιτική των υψηλών επιτοκίων των ΗΠΑ.

Κέρδη σημειώνει η Wall Street την Παρασκευή προς το κλείσιμο μια θετικής εβδομάδας που έχει χαρακτηριστεί από τις προσδοκίες των αναλυτών για αλλαγή στάσης στην πολιτική των υψηλών επιτοκίων των ΗΠΑ και καθώς οι αγορές εστιάζουν στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,44% ή 153,37 μονάδες στις 34.548 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,24% ή 10,81 μονάδες στις 4.520 μονάδες, μετά από το υψηλό 15 μηνών που κατέγραψε την Πέμπτη.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,36% ή 45,63 μονάδες στις 14.185 μονάδες.

Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ενισχύουν τις προσδοκίες των αναλυτών για χαλάρωση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η Wall Street καταγράφει τα αποτελέσματα των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών για το β' τρίμηνο του 2023.

Σε αυτό το πλαίσιο, κέρδη 4% καταγράφει η UnitedHealth αφότου ο αμερικανικός όμιλος ασφαλίσεων και παροχής υπηρεσιών υγείας ανακοίνωσε συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 92,90 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 16% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 90,75 δισ. δολάρια.

Απώλειες 2% σημειώνει ο τίτλος της BlackRock με τον μεγαλύτερο διαχειριστή assets του κόσμου να ξεπερνά τα 9 τρισ. δολάρια σε αξία των συνολικών κεφαλαίων που έχει στο χαρτοφυλάκιο του. Τα συνολικά έσοδα της BlackRock ανήλθαν στα 4,4 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1,4% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022.

Μικρή πτώση γράφει η μετοχή της Citigroup καθώς η αμερικανική τράπεζα σημείωσε πτώση στα κέρδη της για το β' τρίμηνο. Τα συνολικά έσοδα της Citi έφτασαν τα 19,44 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 1,1% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές περίμεναν έσοδα 19,34 δισ. δολαρίων.

Άνοδο 2,5% εμφανίζει ο τίτλος της JP Morgan που ανακοίνωσε αύξηση κερδών εν μέσω του περιβάλλοντος των ενισχυμένων επιτοκίων στις ΗΠΑ.Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 41,30 δισ. δολάρια έναντι 30,71 δισ. στο β' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 38,63 δισ. δολάρια.

Μάκρο

Περαιτέρω διολίσθηση κατέγραψαν για τον Ιούνιο οι τιμές των εισαγωγών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας,

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών σε μηνιαία βάση υποχώρησε κατά 0,2% έναντι συρρίκνωσης 0,1% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider