Πετρέλαιο: Σε υψηλό από τα μέσα Απριλίου με το βλέμμα στη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε υψηλό από τα μέσα Απριλίου με το βλέμμα στη Fed
Oi συνεδριάσεις της Fed αυτή την εβδομάδα που μπορεί να παρέχουν ενδείξεις για τις προοπτικές της ζήτησης ενέργειας.

Σε υψηλό από τα μέσα Απριλίου έκλεισαν τα συμβόλαια πετρελαίου την Τρίτη, αυξημένα από σημάδια υποχώρησης της προσφοράς καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις συνεδριάσεις της Fed αυτή την εβδομάδα που μπορεί να παρέχουν ενδείξεις για τις προοπτικές της ζήτησης ενέργειας.

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 89 σεντς ή 1,1%, για να διαμορφωθεί στα 79,63 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τερματίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Απριλίου
.
Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου αναρριχήθηκε κατά 90 σεντς, ή 1,1%, στα 83,64 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, επίσης για τον υψηλότερο διακανονισμό από τις 18 Απριλίου.

Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 2,85 δολάρια το γαλόνι, μειωμένη κατά 1,4%, αφού έκλεισε τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο. Το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Αυγούστου προστέθηκε 0,3% στα 2,78 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης αυξήθηκε 1,7% στα 2,73 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν χαμηλότερες σε σχέση με το υπόλοιπο έτος φέτος, αλλά πρόσφατα στηρίχθηκαν στις β’ ότι η παραγωγή θα κινηθεί προς έλλειμμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι περικοπές της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία συνέβαλαν στη στήριξη αυτών των προσδοκιών.

«Το πετρέλαιο κινήθηκε πρώτα στον dovish τόνο σε μια δήλωση του Πολιτικού Γραφείου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, τώρα οι αγορές πετρελαίου σταματούν, περιμένοντας συγκεκριμένα μέτρα χαλάρωσης», δήλωσε στο MarketWatch ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management. Ταυτόχρονα, «το επιδεινούμενο παγκόσμιο μεταποιητικό τοπίο συνεχίζει να πιέζει την bullish θέση» για το πετρέλαιο.

Οι κορυφαίοι ηγέτες της Κίνας δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα λάβουν μέτρα για την τόνωση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο καθώς συνεχίζει να παραπαίει μετά την άρση των αυστηρών περιορισμών για τον κορονοϊό νωρίτερα φέτος.

«Μακροπρόθεσμα, η μεγάλη αβεβαιότητα είναι η παγκόσμια οικονομία και οι επενδυτές θα παρακολουθούν όλα τα δεδομένα για τον πληθωρισμό ως προγνωστικό δείκτη των επιτοκίων, τα οποία με τη σειρά τους πρέπει να αποτελούν κορυφαίο δείκτη οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Michael Lynch, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research.

Οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την Τετάρτη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ανέκτησε μέρος του χαμένου έδαφους - Στην Fed στρέφεται η προσοχή

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα επιτόκια - 6ήμερο ανοδικό σερί για τον Stoxx 600

Real Consulting: Στα 0,03 ευρώ ανά μετοχή το προς διανομή μέρισμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider