Ανακάμπτει η Wall Street, μετά την εβδομαδιαία «βουτιά» - Κέρδη 400 μονάδων για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει η Wall Street, μετά την εβδομαδιαία «βουτιά» - Κέρδη 400 μονάδων για τον Dow
Ανακάμπτει η Wall Street, μετά τις αρνητικές επιδόσεις της προηγούμενης εβδομάδας. 

Τελευταία ενημέρωση 21:15

Ανακάμπτει η Wall Street, μετά τις αρνητικές επιδόσεις της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η προσοχή των επενδυτών «μοιράζεται» μεταξύ εταιρικών αποτελεσμάτων και μάκρο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones γνωρίζει κέρδη 400 μονάδων ή 1,15% φθάνοντας στις 35.469 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,76% στις 4.512 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,36% στις 13.958 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αφήνει πίσω του μία πτωτική εβδομάδα, η οποία σήμανε μάλιστα τις χειρότερες επιδόσεις από τον Μάρτιο για τους S&P 500 και Nasdaq, ενώ και ο Dow έχασε άνω του 1%.

Οι επενδυτές, αυτήν την εβδομάδα, αναμένουν μια σειρά από μάκρο - με την επιτοκιακή πολιτική της Fed πάντα στα επίκεντρο. Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες θα έλθουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά και τις τιμές παραγωγού. Αυτά, μετά τις τελευταίες δημοσιεύσεις για την απασχόληση, με τα μεγέθη για τη δημιουργία νέων θέσεων να αποδεικνύονται χαμηλότερα των προσδοκιών.

Οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας βρίσκονται στο «μικροσκόπιο», καθώς οι αγορές αναζητούν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της Fed, όσον αφορά στα επιτόκια.

Σημειωτέον ότι την άποψη πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πιθαόν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων ώστε να περιορίσει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία εξέφρασε τη Δευτέρα το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας, Μισέλ Μπόουμαν.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθενται και τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία στην πλειονότητά τους, ήταν καλύτερα των αναμενόμενων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την FactSet, από το 84% των εταιρειών στον S&P 500 που ανακοίνωσαν τριμηνιαία αποτελέσματα, σχεδόν στις 4 στις 5 ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πίσω στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla σημειώνει «βουτιά» της τάξεως του 2,5%, μετά την ανακοίνωση ότι αποχωρεί ο οικονομικός διευθυντής Zachary Kirkhorn, μετά από 13 χρόνια στην εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς η Scope Ratings άνοιξε ξανά τον δρόμο στους «μεγάλους»

Σε κλοιό πιέσεων τα ομόλογα παγκοσμίως, υπό τον φόβο νέων αυξήσεων στα επιτόκια

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 4μήνου οι τιμές μετά τις περικοπές από Σ. Αραβία και Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider