Ευρωαγορές: Κέρδη με «καύσιμο» από αποτελέσματα και αμερικάνικο πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Κέρδη με «καύσιμο» από αποτελέσματα και αμερικάνικο πληθωρισμό
Θετικά υποδέχτηκαν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τον τελευταίο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς και τα πολυαναμενόμενα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Θετικά υποδέχτηκαν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τον τελευταίο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς και τα πολυαναμενόμενα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα, κατέγραψε μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο γενικός πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3,2%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 4,7% από 4,8% τον Ιούνιο.

Στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,77% στις 464,14 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 κέρδισε 1,56% στις 4.383 μονάδες.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,45% στις 7.621 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κέρδισε 1,52% φθάνοντας στις 7.433 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,91% στις 15.996 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε 0,93% υψηλότερα στις 28.572 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 γνώρισε κέρδη 1μ58% στις 9.502 μονάδες.

Πίσω στα ταμπλό, η μετοχή της Siemens κατέγραψε απώλειες 5%, καθώς τα κέρδη γ' τριμήνου έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο όριο κινήθηκε η Deutsche Telekom, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της που δεν απείχαν πολύ από τα προγνωστικά.

«Άλμα» άνω του 4% γνωρίζει η μετοχή της Thyssenkrupp, μετά την αύξηση στα κέρδη, με τη μετοχή της Deliveroo να διαμορφώνεται 3,4% υψηλότερα, καθώς η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Novo Nordisk - δεύτερης μεγαλύτερης σε κεφαλαιποίηση εταιρείας στην Ευρώπη - καθώς η φαρμακοβιομηχανία ανέφερε ότι η προμήθεια του φαρμάκου για την παχυσαρκία Wegovy θα συνεχίσει να τίθεται σε περιορισμούς στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνει την τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς η Morgan Stanley

Wilko: Έσκασε το «κανόνι» του βρετανικού γίγαντα λιανικής - «Αγώνας δρόμου» να σωθούν 12.500 θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: «Τσίμπησε» ο πληθωρισμός του Ιουλίου, αλλά έμεινε κάτω από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider