Καλά κρατεί η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλά κρατεί η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων στις ΗΠΑ
Η απόδοση τους 10ετούς ειδικότερα συνεχίζει την ανοδική της πορεία παρά το γεγονός ότι μόλις έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων καλά κρατεί.

Η απόδοση τους 10ετούς ειδικότερα συνεχίζει την ανοδική της πορεία παρά το γεγονός ότι μόλις έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, σε μια κίνηση που εγείρει ανησυχία στην Wall Street για πιθανή επίπτωση στις μετοχές. Οι αποδόσεις καθοδηγούνται κατά κύριο λόγο από την υγεία της αμερικανικής οικονομίας και τις προοπτικές του επίμονου πληθωρισμού.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε σήμερα το 4,3%, από 4,258% που είχε κλείσει την Τετάρτη. Στο μεταξύ, η απόδοση του 30ετούς βρέθηκε να ενισχύεται κατά έως 7 μονάδες βάσης, στο 4,42%, ξεπερνώντας ελαφρώς το υψηλό του περασμένου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις στις 31 Ιουλίου κινούνταν κάτω από το 4%.

Για ακόμη μια φορά, οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων τίτλων αυξήθηκαν περισσότερο από αυτές των βραχυπρόθεσμων -μια δυναμική που είναι γνωστή ως bear steepening και υποδηλώνει ότι μια υγιής οικονομία θα μπορούσε να υποστηρίξει πολλά χρόνια υψηλότερων επιτοκίων.

Οι υψηλότερες αποδόσεις εξακολουθούν να διεγείρουν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Οι επενδυτές διοχέτευσαν 127 δισ. δολάρια φέτος σε funds που επενδύουν σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, θέτοντας υποψηφιότητα για ποσό ρεκόρ στο σύνολο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραμένει «ταύρος» και αυξάνει τη θέση της στις ελληνικές μετοχές η Morgan Stanley

gazzetta
gazzetta reader insider insider