Αρνητική «στροφή» στην Wall Street - Εγκαταλείπει τις προσπάθειες ανάκαμψης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητική «στροφή» στην Wall Street - Εγκαταλείπει τις προσπάθειες ανάκαμψης
Αρνητική στροφή έκανε η Wall Street, εγκαταλείποντας την προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις. 

Τελευταία ενημέρωση 21:59

Αρνητική στροφή έκανε η Wall Street, εγκαταλείποντας την προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 200 μονάδες ή 0,67% στις 34.532 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,58% φθάνοντας στις 4.378 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,91% στις 13.352 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Cisco σημειώνει «άλμα» 4%, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ενώ η μετοχή της Walmart κινείται 1% χαμηλότερα, παρά τα μεγέθη β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Χθες, το αμερικανικό χρηματιστήριο γνώρισε απώλειες, εν μέσω των ανησυχιών που προξένησαν στους επενδυτές τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία εξέπεμψαν νέο «σήμα» για πιθανή περαιτέρω σύσφιξη, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός.

Σημειωτέον ότι ο Αύγουστος είναι, μέχρι στιγμής, ένας μήνας πτώσης - στο μεγαλύτερο μέρος του - για την Wall Street.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, με τον μεγαλύτερο ρυθμό του τελευταίου μήνα μειώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 11.000 φθάνοντας στα επίπεδα των 239.000.

Παράλληλα, επέκταση, για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, έδειξε ο δείκτης της Philadelphia Federal Reserve των ΗΠΑ για τη μεταποιητική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο ο δείκτης αυξήθηκε στις 12 μονάδες, από τις -13,5 μονάδες του Ιουλίου. Σημειώνεται ότι οι μετρήσεις πάνω από το μηδέν υποδηλώνουν επέκταση. Είναι η πρώτη φορά που ο δείκτης διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος, μετά από 11 διαδοχικούς μήνες συρρίκνωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέρες της κρίσης του 2008 για την παγκόσμια αγορά ομολόγων: Σε υψηλό 15ετίας οι αποδόσεις

Γιατί οι διαχειριστές παραμένουν «αρκούδες» για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Τι δείχνει η έρευνα της BofA

Παραμένει «ταύρος» και αυξάνει τη θέση της στις ελληνικές μετοχές η Morgan Stanley

gazzetta
gazzetta reader insider insider