Μικτά πρόσημα στην Wall Street - Σε τροχιά για τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall Street - Σε τροχιά για τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο ο Dow
Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street εν μέσω ενός μάλλον άσχημου μήνα για το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Τελευταία ενημέρωση 21.51

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street Wall Street, οδεύοντας προς το τέλος της εβδομάδας σε αρνητικό έδαφος και εν μέσω ενός μάλλον άσχημου μήνα για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,05% στις 34.496 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,02% υψηλότερα στις 4.370 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει μικρές απώλειες 0,08% «διολισθαίνοντας» στις 13.306 μονάδες.

Ο Dow Jones οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο, χάνοντας μέχρι στιγμής 2,6%. Ο S&P 500 βρίσκεται, εν τω μεταξύ, σε τροχιά για την τρίτη εβδομάδα πτώσης, στο μακροβιότερο σερί από τον Φεβρουάριο. Να ολοκληρώσει το σερί τριών εβδομάδων στο «κόκκινο» αναμένεται και ο Nasdaq, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο.

Χθες, οι δείκτες τερμάτισαν με αρνητικά πρόσημα και τον Dow Jones να χάνει σχεδόν 300 μονάδες, στη σκιά της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων.

Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων «εκτοξεύτηκαν» στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2022, στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που εξέπεμψαν νέο «σήμα» για την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων. Οι αποδόσεις, σήμερα, αποκλιμακώνονται από τα υψηλά της Πέμπτης, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 4,247%.

Τα βλέμματα στρέφονται και στην Κίνα, μετά την αίτηση προστασίας στο πτωχευτικό Κεφάλαιο 15 που κατέθεσε στη Νέα Υόρκη η Evergrande, ενισχύοντας το κλίμα αβεβαιότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Overweight» για τις ελληνικές μετοχές η HSBC - «Καταλύτης» οι μεταρρυθμίσεις - Οι κορυφαίες επενδυτικές επιλογές

Φυσικό αέριο: Στο φουλ οι αποθήκες της ΕΕ, όμως δεν αρκεί - «Καταιγίδα κινδύνων»

Βίαιη πτώση του bitcoin - Πιθανός υπεύθυνος ο Έλον Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider