Άνοδος στη Wall Street με τον τεχνολογικό κλάδο στο «τιμόνι»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στη Wall Street με τον τεχνολογικό κλάδο στο «τιμόνι»
Mε ενδιαφέρον αναμένεται το συνέδριο της Federal Reserve στο Jackson Hole, το οποίο ξεκινά αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα μιλήσει ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζ. Πάουελ. 

Τελευταία ενημέρωση 19.54

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street, παρά τα στοιχεία για τον PMI Αυγούστου, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα της Nvidia, μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται το συνέδριο της Federal Reserve στο Jackson Hole, το οποίο ξεκινά αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα μιλήσει ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζ. Πάουελ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,47%, ο S&P 500 0,99%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,50%.

Τον Αύγουστο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, καθώς ο σύνθετος PMI της S&P Global υποχώρησε εκ νέου σε επίπεδα που υποδηλώνουν πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη βρίσκεται σε φάση στασιμότητας. Ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στις 50,4 μονάδες από 52 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47 μονάδες τον Αύγουστο από 49,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών ενισχύθηκαν τον Ιούλιο, παρά τα αυξανόμενα επιτόκια των στεγαστικών δανείων και ανήλθαν στις 714.000, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 704.000.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, η μετοχή της Peloton βυθίζεται 20%, καθώς η εταιρεία εξοπλισμού γυμναστικής εμφάνισε ζημιές μεγαλύτερες των εκτιμήσεων, ενώ αντίθετα ξεπέρασε τις προσδοκίες στις πωλήσεις.

Η Foot Locker κατέγραψε ακόμα ένα τρίμηνο με μείωση πωλήσεων και προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους για δεύτερη φορά φέτος. Η μετοχή της καταγράφει πτώση πάνω από 30%.

Αντίθετα, η μετοχή της Kohl’s σημειώνει άνοδο 1,2%, καθώς τα κέρδη αλλά και τα έσοδα του β' τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις προβλέψεις, ενώ επιβεβαίωσε το guidance για το σύνολο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Foot Locker: Πτώση πωλήσεων, «κόβει» το outlook για δεύτερη φορά φέτος

Peloton: Μεγαλύτερες των εκτιμήσεων οι ζημιές - «Βουτιά» 25% για τη μετοχή

UPS: Εγκρίθηκε από τους εργαζομένους η νέα πενταετής σύμβαση, σε μια ιστορική ψηφοφορία

gazzetta
gazzetta reader insider insider