Χρυσός: Τέλος στο ανοδικό σερί - Τα βλέμματα στον Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τέλος στο ανοδικό σερί - Τα βλέμματα στον Πάουελ
Πτώση κατέγραψε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, βάζοντας τέλος σε ένα ανοδικό σερί τεσσάρων ημερών.

Πτώση κατέγραψε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, βάζοντας τέλος σε ένα ανοδικό σερί τεσσάρων ημερών, με τους traders να στρέφουν το βλέμμα τους στην αυριανή ομιλία του Προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η ραγδαία πτώση των αποδόσεων των ομολόγων σε Ευρώπη και ΗΠΑ στον απόηχο της ανακοίνωσης αδύναμων στοιχείων από το μέτωπο της οικονομίας «πυροδότησαν» τη μεγαλύτερη άνοδο από τα τέλη Ιουλίου για το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού.

Σήμερα, η τιμή του συμβολαίου, παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1 δολάριο ή 0,1%, στα 1.947,10 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το ετήσιο συμπόσιο οικονομικής πολιτικής της Federal Reserve στο Τζάκσον Χολ θα διαρκέσει έως το Σάββατο και ο Πάουελ είναι προγραμματισμένο να μιλήσει την Παρασκευή το πρωί (ώρα ΗΠΑ).

Το «μελλοντικό μονοπάτι των επιτοκίων παγκοσμίως βρίσκεται σταθερά στην ατζέντα» μετά από μήνες επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων, σχολιάζει ο Stuart O'Reilly, αναλυτής της The Royal Mint. «Πολλοί traders χρυσού... κρατούν την ανάσα τους εν αναμονή πιθανού μηνύματος από τους οικονομικούς ηγέτες του πλανήτη», είπε, με τον Πάουελ «να αναμένεται να δώσει μια γεύση για την οικονομία και τα επιτόκια».

Ενώ οι επενδυτές του χρυσού τηρούν στάση αναμονής, «μπορούμε να αναμένουμε ότι ο Πάουελ θα επαναλάβει την προσήλωσή του στα οικονομικά στοιχεία που θα έρθουν», πρόσθεσε ο αναλυτής. «Εάν ο Πάουελ αφήσει να εννοηθεί πως τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο, παρά την πρόσφατη υποχώρηση των πιέσεων στους μισθούς, οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να επηρεαστούν»

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε πτώση 16 σεντς ή 0,7% στα 24,23 δολ. ανά ουγγιά, έπειτα από άνοδο 4% την Τετάρτη. Η πλατίνα Οκτωβρίου πρόσθεσε 4,80 δολάρια ή 0,5% στα 943 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου συρρικνώθηκε κατά 36,80 δολάρια ή 2,9% στα 1.244,60 δολ. ανά ουγγιά. Η τιμή του χαλκού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, υποχώρησε 4 σεντς ή 1%, στα 3,77 δολ. η λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider