Wall Street: Κινήσεις σε θετικό έδαφος με οδηγό την τεχνολογία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κινήσεις σε θετικό έδαφος με οδηγό την τεχνολογία
Ανοδικά κινείται η μετοχή της Tesla καλύπτοντας μικρό μέρος μέρος του χαμένου εδάφους του Αυγούστου στη διάρκεια του οποίου έχει απωλέσει το 9% της αξίας της.

Τελευταία ενημέρωση 22.27

Με κέρδη ξεκινάει η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στο αμερικανικό χρηματιστήριο το οποίο βρίσκει στήριξη στις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,46% ή 162 μονάδες στις 34.505 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό 0,42% ή κατά 18 μονάδες στις 4.424 μονάδες και ο τεχνολογικός Νasdaq κερδίζει 0,60% στις 13.671 μονάδες.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Tesla καλύπτοντας μικρό μέρος μέρος του χαμένου εδάφους του Αυγούστου στη διάρκεια του οποίου έχει απωλέσει το 9% της αξίας της.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, άλμα σχεδόν 20% καταγράφει η μετοχή της RPT Realty μετά την είδηση περί εξαγοράς της από την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων σε εμπορικά ακίνητα Kimco έναντι 2 δισ. δολαρίων, ενώ κέρδη 5% σημειώνει και ο τίτλος της 3M μετά την επίτευξη συμβιβασμού ύψους 5,5 δισ. δολαρίων για ελλατωματικές ωτοασπίδες που προμήθευσε τον στρατό των ΗΠΑ.

Με θετικό πρόσημο κινούνται επίσης Meta, Microsoft και Alphabet. Πτωτικά κινείται αντίθετα η μετοχή της κατασκευάστριας τσιπ Nvidia.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής με κέρδη καλωσορίζοντας τις αισιόδοξες δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας καθώς και την ισχυρή καταναλωτική δαπάνη.

Ο Πάουελ ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Fed θα κινηθεί προσεκτικά τους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα επιτόκια. «Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια εάν κριθεί απαραίτητο και προτιθέμεθα να διατηρήσουμε την περιοριστική πολιτική μέχρις ότου είμαστε σίγουροι πώς ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το επίπεδο στόχου του 2%», ανέφερε ο αξιωματούχος. Με σημερινά στοιχεία, οι traders βλέπουν πιθανότητα 20% για μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων από την Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φινλανδία: Στο 2,3% του ΑΕΠ οι σχεδιαζόμενες αμυντικές δαπάνες για το 2024

Ερντογάν: Σύντομα επίσκεψη στο Σότσι - Στόχος η επιστροφή της Ρωσίας στη συμφωνία για τα σιτηρά

Φάμελλος για πυρκαγιές: Μετά από 4 χρόνια στην εξουσία, η κυβέρνηση αποδείχθηκε ξανά ανέτοιμη και ανεπαρκής

gazzetta
gazzetta reader insider insider