Wall Street: Ανοδικές κινήσεις με νέα ισχυρά κέρδη για την τεχνολογία

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανοδικές κινήσεις με νέα ισχυρά κέρδη για την τεχνολογία
Ο Dow Jones βρίσκεται καθοδόν για μηνιαίες απώλειες περί του 2,8%, ο S&P περί του 3,4% κι ο Nasdaq περί του 4,5%, αν δεν αλλάξουνε δραματικά τα πράγματα στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του καλοκαιριού. 

Τελευταία ενημέρωση 20:28

Μεταβολές σε θετικό έδαφος καταγράφονται την Τρίτη στους δείκτες της Wall Street μετά από το διήμερο ανοδικό σερί για τον ευρύ S&P καθώς οδεύουμε προς το τέλος του Αυγούστου ο οποίος δεν ήταν ευνοϊκός για το επενδυτικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ο κλάδος που υπεραποδίδει είναι ο τεχνολογικός ο οποίος σημειώνει ισχυρά κέρδη.

Όσον αφορά συνολικά τον Αύγουστο, ο Dow Jones βρίσκεται καθοδόν για μηνιαίες απώλειες περί του 2,8%, ο S&P περί του 3,4% κι ο Nasdaq περί του 4,5%, αν δεν αλλάξουνε δραματικά τα πράγματα στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του καλοκαιριού.

Εντωμεταξύ, αν και με μειωμένους ρυθμούς, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με την Best Buy να σημειώνει κέρδη στην μετοχή της μετά από την παρουσίαση μιας ισχυρής τριμηνιαίας επίδοσης.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,22 δολάρια ανά μετοχή για το οικονομικό της δεύτερο τρίμηνο με έσοδα 9,58 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για κέρδη 1,06 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 9,52 δισ. δολάρια.

H εταιρεία ακόμα αναθέρμανε τις εκτιμήσεις για το υπόλοιπο του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,69% στις 34.798 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 1,27% στις 4.489 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,61% και στις 13.926 μονάδες.

Μάκρο

Aνοδικά κινήθηκαν οι τιμές των σπιτιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς η ζήτηση για αγορά κατοικιών ξεπέρασε την προσφορά με βάση τις αγγελίες προς πώληση. Ο δείκτης τιμών κατοικιών του S&P Core Logic Case-Shiller 20 πόλεων αυξήθηκε 0,9% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σε εθνικό επίπεδο, τον Ιούνιο οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 1,2% σε ετήσια βάση. Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν περισσότερο σε ετήσια βάση στο Σικάγο, το Κλίβελαντ και τη Νέα Υόρκη. Ο εθνικός δείκτης, αυξήθηκε από μήνα σε μήνα τον Ιούνιο κατά 0,7%, αλλά παρέμεινε σταθερός για το περασμένο έτος. Όλοι οι αριθμοί προσαρμόζονται εποχιακά.

Σε χαμηλό 28 μηνών έπεσαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο στα 8,8 εκατομμύρια, καθώς οι εταιρείες περιορίζουν τις προσλήψεις ως απάντηση στις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση. Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν από τα αναθεωρημένα 9,2 εκατομμύρια τον Ιούνιο (αρχικά 9,5 εκατομμύρια), ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας. Είναι ο μικρότερος αριθμός θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο του 2021. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι οι θέσεις εργασίας θα ανέλθουν συνολικά σε 9,5 εκατομμύρια.

Υποχώρησε στο 106,1 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 114 τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη το Conference Board. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει μια μέτρια υποχώρηση στο 116 από την αρχική ανάγνωση των 117, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Η αναθεωρημένη μέτρηση του Ιουλίου ήταν η υψηλότερη από τον Δεκέμβριο του 2021. Μέρος της έρευνας που παρακολουθεί πώς νιώθουν οι καταναλωτές για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες μειώθηκε σε 114,8 αυτόν τον μήνα από 153 τον Ιούλιο. Ο δείκτης που αξιολογεί τι αναμένουν οι Αμερικανοί τους επόμενους έξι μήνες έπεσε στο 80,2 από 88. Η ένδειξη του Αυγούστου είναι λίγο πάνω από το 80 που ιστορικά σηματοδοτεί ύφεση εντός του επόμενου έτους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανάρπαστα τα Airbnb στην Ελλάδα και τον Ιούλιο - Οι εκτιμήσεις για το φθινόπωρο

Πλειστηριασμοί: Σε «κλοιό» 15.000 ευάλωτοι οφειλέτες – Ύστατο «καμπανάκι» χτυπούν οι εταιρείες διαχείρισης

Γερμανία: Συνελήφθη άντρας που έστελνε στη Ρωσία εξαρτήματα κατασκευής drone

gazzetta
gazzetta reader insider insider