Wall Street: Τεχνολογικό μίνι ράλι και κέρδη 1,7% για τον Nasdaq

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τεχνολογικό μίνι ράλι και κέρδη 1,7% για τον Nasdaq
Οι επενδυτές πήγαν «κόντρα» στους ανέμους που πνέουν καθόλη την διάρκεια του Οκτωβρίου. 

Ισχυρά κέρδη στις τεχνολογικές μετοχές καταγράφηκαν την Τρίτη στη Wall Street με τους επενδυτές να πηγαίνουν «κόντρα» στους πτωτικούς ανέμους που πνέουν καθόλη την διάρκεια του Οκτωβρίου.

Η Nvidia ηγήθηκε της ανόδου των μετοχών τεχνολογίας με κέρδη άνω του 4%, φτάνοντας μάλιστα τα 1,2 τρισ. δολάρια αξία κεφαλαιοποίησης, ενώ οι Meta, Tesla, Apple και Microsoft όλες έκλεισαν υψηλότερα με τον κλάδο να λαμβάνει ώθηση από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων. Η Coinbase εκτινάχθηκε 14,9% ενισχυμένη από την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης υπέρ της Grayscale.

Κατά τα άλλα, οι μετοχές της εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, Best Buy, σημείωσαν αύξηση 5,6% μετά την ανακοίνωσης ισχυρής τριμηνιαίας επίδοσης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,22 δολάρια ανά μετοχή για το οικονομικό της δεύτερο τρίμηνο με έσοδα 9,58 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για κέρδη 1,06 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 9,52 δισ. δολάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,85% στις 34.852 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,49% στις 4.499 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,74% στις 13.943 μονάδες.

Μάκρο

Aνοδικά κινήθηκαν οι τιμές των σπιτιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς η ζήτηση για αγορά κατοικιών ξεπέρασε την προσφορά με βάση τις αγγελίες προς πώληση. Ο δείκτης τιμών κατοικιών του S&P Core Logic Case-Shiller 20 πόλεων αυξήθηκε 0,9% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σε εθνικό επίπεδο, τον Ιούνιο οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 1,2% σε ετήσια βάση. Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν περισσότερο σε ετήσια βάση στο Σικάγο, το Κλίβελαντ και τη Νέα Υόρκη. Ο εθνικός δείκτης, αυξήθηκε από μήνα σε μήνα τον Ιούνιο κατά 0,7%, αλλά παρέμεινε σταθερός για το περασμένο έτος. Όλοι οι αριθμοί προσαρμόζονται εποχιακά.

Σε χαμηλό 28 μηνών έπεσαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο στα 8,8 εκατομμύρια, καθώς οι εταιρείες περιορίζουν τις προσλήψεις ως απάντηση στις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση. Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν από τα αναθεωρημένα 9,2 εκατομμύρια τον Ιούνιο (αρχικά 9,5 εκατομμύρια), ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας. Είναι ο μικρότερος αριθμός θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο του 2021. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι οι θέσεις εργασίας θα ανέλθουν συνολικά σε 9,5 εκατομμύρια.

Υποχώρησε στο 106,1 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 114 τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη το Conference Board. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει μια μέτρια υποχώρηση στο 116 από την αρχική ανάγνωση των 117, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Η αναθεωρημένη μέτρηση του Ιουλίου ήταν η υψηλότερη από τον Δεκέμβριο του 2021. Μέρος της έρευνας που παρακολουθεί πώς νιώθουν οι καταναλωτές για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες μειώθηκε σε 114,8 αυτόν τον μήνα από 153 τον Ιούλιο. Ο δείκτης που αξιολογεί τι αναμένουν οι Αμερικανοί τους επόμενους έξι μήνες έπεσε στο 80,2 από 88. Η ένδειξη του Αυγούστου είναι λίγο πάνω από το 80 που ιστορικά σηματοδοτεί ύφεση εντός του επόμενου έτους.

Εμπορεύματα

Οι τιμές του χρυσού την Τρίτη έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, καθώς τα στοιχεία που δείχνουν μειώσεις στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και τα ανοίγματα νέων θέσεων εργασίας αποδυνάμωσαν τόσο το δολάριο όσο και τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου. Τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισαν 18,30 δολάρια ή 0,9%, για να διαμορφωθούν στα 1.965,10 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ασημιού παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκαν 54 σεντς ή 2,2%, στα 24,79 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 13,90 δολάρια ή 1,4%, φθάνοντας τα 986,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 4,70 δολάρια ανά ουγγιά, 4,70 δολάρια ή 0,4 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 5 σεντς ή 1,2%, στα 3,84 δολάρια ανά λίβρα.

Στα υψηλότερα επίπεδα άνω της εβδομάδας έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν την πορεία του τυφώνα Idalia και τις πιθανές επιπτώσεις του στις ενεργειακές δραστηριότητες στον Κόλπο του Μεξικού. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για τη ζήτηση ενέργειας βοήθησαν στον περιορισμό των κερδών για τις τιμές του πετρελαίου. Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Οκτωβρίου «σκαρφάλωσε» 1,06 δολάρια ή 1,3%, κλείνοντας στα 81,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο κλείσιμο του προηγούμενου μήνα από τις 18 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το brent παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε αύξηση 1,07 δολάρια ή 1,3%, στα 85,49 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το υψηλότερο σε περίπου δύο εβδομάδες. Η τιμή στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου, που είναι και αυτό με τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση, σημείωσε άνοδο 1,04 δολάρια ή 1,2%, στα 84,91 δολάρια το βαρέλι. Η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 0,2% στα 2,79 δολάρια το γαλόνι και το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 3,21 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας αύξηση 0,2%. Το φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 0,9% στα 2,56 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες την ημέρα λήξης της σύμβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «σιωπηρή» ανατροπή του Αυγούστου για το πετρέλαιο με τις συνέπειες για επιτόκια, ευρώ, δολάριο

Ευρωαγορές: Νέα κέρδη με ελπίδες για ένα διεθνές θετικό οικονομικό momentum

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος αν και όχι αρκετή για διάσπαση των 1.320 μονάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider