Labor Day στις ΗΠΑ - Κλειστή η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Labor Day στις ΗΠΑ - Κλειστή η Wall Street
Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street, μιας και οι πολίτες στις ΗΠΑ γιορτάζουν την Ημέρα της Εργασίας (Labor Day).

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street, μιας και οι πολίτες στις ΗΠΑ γιορτάζουν την Ημέρα της Εργασίας (Labor Day).

Παραδοσιακά, η εν λόγω αργία «πέφτει» πάντα την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου και αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στο εργατικό κίνημα των ΗΠΑ και το πόσο συνέβαλε στην ανάπτυξη της χώρας.

H Wall Street έκλεισε την Παρασκευή με μεικτά πρόσημα. Ο Dow Jones κέρδισε πάνω από 100 μονάδες, στην καλύτερη εβδομάδα του από τον Ιούλιο.

Τι είναι η Labor Day

Η Ημέρα της Εργασίας (Labor Day) είναι μια ομοσπονδιακή αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες που γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου για να τιμήσει την αμερικανική εργατική τάξη για τα έργα και τις συνεισφορές της στα επιτεύγματα των ΗΠΑ.

Το τριήμερο που πέφτει ονομάζεται Εργατικό Σαββατοκύριακο.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς τα συνδικαλιστικά σωματεία και το εργατικό κίνημα μεγάλωναν και αποκτούσαν περισσότερη φωνή και δύναμη.

Οι συνδικαλιστές πρότειναν να οριστεί μια ημέρα για τον εορτασμό της εργασίας και διοργανώθηκε η πρώτη παρέλαση στη Νέα Υόρκη. Το 1887, το Όρεγκον ήταν η πρώτη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών που την έκανε επίσημη αργία, ενώ όταν έγινε επίσημη ομοσπονδιακή αργία επτά χρόνια μετά, 30 πολιτείες στις ΗΠΑ γιόρτασαν επίσημα την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider