Ευρώπη: Έχασαν το momentum για να κλείσουν φλατ οι αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρώπη: Έχασαν το momentum για να κλείσουν φλατ οι αγορές
Κοντά στη «γραμμή εκκίνησης» έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, χάνοντας το momentum που είχαν νωρίτερα στη συνεδρίαση. 

Κοντά στη «γραμμή εκκίνησης» έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, χάνοντας το momentum που είχαν νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Ο Stoxx 600 έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 457,96 μονάδες, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης βρέθηκε να ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου. Ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κλάδος κέρδισε 0,5%.

Στους ανά χώρα δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,1% στις 15.824 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,24% στις 7.279 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,16% στις 7.452 μονάδες. Στην Ισπανία, ο IBEX 35 υποχώρησε 0,35% στις 9.416 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MBI έκλεισε σταθεροποιητικά στις 28.647 μονάδες.

Απογοητευτική ήταν η ανακοίνωση για το εμπορικό ισοζύγιο της «ατμομηχανής» της Ευρώπης το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 0,9% σε μηνιαία βάση. Παράλληλα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,4% από -3,2% τον Ιούνιο. Ως αποτέλεσμα, το εμπορικό ισοζύγιο μειώθηκε στα 15,9 δισ. ευρώ, από 18,7 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, η Κριστίν Λαγκάρντ διατήρησε το σασπένς γύρω από τα επιτόκια, καθώς σε ομιλία της στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέφυγε να δώσει στοιχεία για το εάν η νομισματική αρχή θα αυξήσει ή θα διατηρήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Στα λοιπά νέα, το ποσό-ρεκόρ των 21,9 δισ. ευρώ από αποταμιευτές άντλησε το Βέλγιο σε μια πώληση ομολόγων που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί τις τραπεζικές καταθέσεις. Είναι μία ακόμη ένδειξη της δημοτικότητας των κρατικών ομολόγων, καθώς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η δυσαρέσκεια με τις τράπεζες που δεν εναρμονίζονται με τις άνευ προηγουμένου αυξήσεις στα επιτόκια.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Barclays φέρεται να διερευνα το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου σε μονάδα που επεξεργάζεται πληρωμές για τους Βρετανούς εμπόρους, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ στις 14 Σεπτεμβρίου πρέπει να αξιολογήσουν εάν μια πρόσφατη επιβράδυνση της οικονομίας είναι επαρκής για να δικαιολογήσει μια πρώτη παύση στον αδυσώπητο κύκλο σύσφιξης που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Στην προηγούμενη συνάντηση τον Ιούλιο, η Λαγκάρντ είπε ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής θα μπορούσαν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν, καθώς εστιάζουν όλο και περισσότερο σε δεδομένα για να καθοδηγήσουν τις ενέργειές τους.

Οι νέοι αριθμοί για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ένα υποκείμενο μέτρο που παρακολουθήθηκε προσεκτικά επιβραδύνθηκε στο 5,3% τον Αύγουστο από 5,5% τον προηγούμενο μήνα. Οι αξιωματούχοι βλέπουν επίσης ενδείξεις ότι η συρρίκνωση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα έχει ενταθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Labor Day στις ΗΠΑ - Κλειστή η Wall Street

«Κόκκινος» Σεπτέμβριος στο Χρηματιστήριο - Έχασε τις 1.000 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης

gazzetta
gazzetta reader insider insider