Διόρθωση μετά το ανοδικό σερί 4ετίας για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διόρθωση μετά το ανοδικό σερί 4ετίας για το πετρέλαιο
Το πετρέλαιο κατέγραψε απώλειες την Πέμπτη, με το αμερικανικό αργό να «διορθώνει» έπειτα από εννέα συνεχόμενες συνεδριάσεις ανόδου στο μεγαλύτερο σερί ημερήσιων κερδών από τις αρχές του 2019.

Το πετρέλαιο κατέγραψε απώλειες την Πέμπτη, με το αμερικανικό αργό να «διορθώνει» έπειτα από εννέα συνεχόμενες συνεδριάσεις ανόδου στο μεγαλύτερο σερί ημερήσιων κερδών από τις αρχές του 2019.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου, απώλεσε 0,8%, για να διαμορφωθεί στα 86,87 δολάρια το βαρέλι, αφού ολοκλήρωσε την προηγούμενη συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου. Το ανοδικό σερί εννέα ημερών για το αμερικανικό αργό ήταν το μεγαλύτερο από το 2019. Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου, υποχώρησε κατά 68 σεντς ή σχεδόν 0,8%, στα 89,92 δολάρια το βαρέλι, μετά από επτά συναπτές ημέρες ανόδου που το είχαν οδηγήσει την Τετάρτη στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 16 Νοεμβρίου.

Τα στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν πτώση άνω των 6 εκατομμυρίων βαρελιών στις εβδομαδιαίες εγχώριες προμήθειες αργού, ωστόσο, βοήθησε στον περιορισμό των απωλειών στην τιμή του πετρελαίου. Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφερε την Πέμπτη ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού της χώρας μειώθηκαν κατά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε την 1η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινο» 7x7 στις ευρωαγορές: Το μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2018

«Τρίτωσαν» οι απώλειες για τον χρυσό

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο - Χάθηκαν κρίσιμες στηρίξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider