Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» περιμένοντας την ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» περιμένοντας την ΕΚΤ
Στο κάδρο βρέθηκαν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και απαγοήτευσαν τους αναλυτές.

Με απώλειες έκλεισαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, εν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η Τράπεζα σχετικά με τη νομισματική της πολιτική, ενώ στο κάδρο βρέθηκαν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και απαγοήτευσαν τους αναλυτές.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχασε κατά 0,32% στις 453,94 μονάδες, με τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου να οδηγεί τις απώλειες (-1%), ενώ πτώση 0,7% καταγράφουν και οι κλάδοι της Βιομηχανίας και της Τεχνολογίας. Ο δείκτης Eurostoxx 50 έχασε 0,46% στις 4.222 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες 0,39% στις 15.654 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που υποχώρησε κατά 0,42% στις 7.222 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,02% στις 7.525 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 28.481 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,36%. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,33% στις 9.424 μονάδες.

Μάκρο

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή στη ζώνη του ευρώ τον Ιούλιο υποχώρησε κατά 1,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν τον Ιούνιο είχε ενισχυθεί κατά 0,4%. Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις καταγράφηκαν στη Δανία (-9,1%), την Ιρλανδία (-6,6%) και τη Λιθουανία (-4,4%). Σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 2,2%, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να καταγράφονται σε Βουλγαρία (-11,5%), την Εσθονία (-9,5%) και τη Λετονία (-8,6%). Σε επίπεδο ΕΕ, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε επίσης κατά 1,1% τον Ιούλιο, ενώ τον Ιούνιο είχε ενισχυθεί κατά 0,4%. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή στην ΕΕ σημείωσε κάμψη κατά 2,4%.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε η συρρίκνωση της οικονομίας της Μεγάλης Βρετανίας τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS). Πιο αναλυτικά, το βρετανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση της τάξης του 0,2%. Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό συρρίκνωσης της βρετανικής οικονομίας εδώ και επτά μήνες, καθώς ο κακός καιρός έπληξε την κατανάλωση και απεργίες ταλάνισαν τον δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους ασφαλισμένους της κακοκαιρίας Daniel

Χατζηδάκης: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός - Εξετάζεται αντίβαρο για τις έκτακτες δαπάνες από τις πλημμύρες

Τράπεζες: «Παγώνουν» δόσεις και πλειστηριασμούς έως 31/12/23 για τους πλημμυροπαθείς – Δωρεά 50 εκατ. στην κυβέρνηση για αποκατάσταση υποδομών 

gazzetta
gazzetta reader insider insider