Οι υψηλές ομολογιακές αποδόσεις έφεραν απώλειες στον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι υψηλές ομολογιακές αποδόσεις έφεραν απώλειες στον χρυσό
Ο χρυσός αποδυναμώθηκε την Πέμπτη, καθώς τα στοιχήματα της αγοράς για υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ μείωσαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Ο χρυσός αποδυναμώθηκε την Πέμπτη, καθώς τα στοιχήματα της αγοράς για υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ μείωσαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Παράλληλα, οι traders έστρεψαν την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ώστε να εντοπίσουν ενδείξεις σχετικά με τη στρατηγική της Fed. Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 0,7% χαμηλότερα, στα 1.878,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα υψηλότερα επιτόκια αμβλύνουν την ελκυστικότητα του χρυσού ως αντιστάθμισης του πληθωρισμού και θα μπορούσαν να ωθήσουν τις τιμές στα 1.800 δολάρια, σύμφωνα με τον ανώτερο στρατηγικό αναλυτή αγοράς στην RJO Futures. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ σκαρφάλωσαν σε υψηλό 16ετίας, αυξάνοντας το κόστος διατήρησης του χρυσού. Ωστόσο, η υποχώρηση του δολαρίου των ΗΠΑ, η οποία καθιστά τον χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές, περιόρισε την πτώση του μετάλλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Profit taking στο πετρέλαιο - Πτωτικό γύρισμα με ρευστοποιήσεις

Ευρωαγορές: Έσπασε το πτωτικό σερί 5 συνεδριάσεων

Νευρικότητα και νέες απώλειες στο ταμπλό του ΧΑ - Χάθηκαν οι 1.200 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider