Πάνω από τα 1.940 δολάρια ο χρυσός - Σε υψηλό 3 εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 1.940 δολάρια ο χρυσός - Σε υψηλό 3 εβδομάδων
Ισχυρή άνοδο κατέγραψε ο χρυσός την Παρασκευή, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων και πάνω από τα 1.900 δολάρια.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψε ο χρυσός την Παρασκευή, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων και πάνω από τα 1.900 δολάρια.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 3,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.941,50 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 5,2% στην εβδομάδα. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο της τιμής του χρυσού από τις 22 Σεπτεμβρίου και η μεγαλύτερη άνοδος σε ημερήσια βάση από τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. Το ασήμι σημείωσε άλμα 4,3% στα 22,78 δολάρια η ουγγιά, στην πρώτη εβδομαδιαία άνοδό του εδώ και τρεις εβδομάδες. Η πλατίνα κέρδισε κατά 1,2% στα 879,28 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,3% στα 1.141,69 δολάρια και στην εβδομάδα βρισκόταν σε αρνητικός έδαφος.

Ο χρυσός έχει κερδίσει περισσότερο από 4% μετά το πολύμηνο χαμηλό που έπιασε μες τον Οκτώβριο, ενισχυμένος εν μέρει από τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς «οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα για το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων από τη Fed» εκτιμά ο Ρικάρντο Ευαγγελίστα, αναλυτής της ActivTrades.

«Τα γεγονότα στο Ισραήλ έχουν επισκιάσει σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες και τις συζητήσεις της αγοράς», δήλωσε στο MarketWatch ο Στέφεν Ινς, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management. «Η σύγκρουση και οι συνέπειές της έχουν τραβήξει την προσοχή του κόσμου και έχουν γίνει το κύριο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης και του δημόσιου διαλόγου, αποσπώντας την προσοχή από χρηματοπιστωτικά και οικονομικά θέματα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ώρα μηδέν για τη Λωρίδα της Γάζας: Νέα νύχτα θρίλερ στη Μέση Ανατολή - Πάνω από 3.100 νεκροί

Ευρωαγορές: Κέρδη 2,2% στην εβδομάδα παρά τις μεσανατολικές πιέσεις

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο - Διακόπηκε το πτωτικό σερί 6 εβδομάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider