Νέα κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω κρίσης στη Μέση Ανατολή - «Με το δεξί» στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω κρίσης στη Μέση Ανατολή - «Με το δεξί» στην εβδομάδα
Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αξιολογούν με ψυχραιμία την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Στα «πράσινα»... ντύθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αξιολογούν με ψυχραιμία την κρίση στη Μέση Ανατολή, πιάνοντας το «νήμα» από το περασμένο κερδοφόρο 5ήμερο (+2,2%).

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,23% στις 450 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,34% στις 4.150 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κέρδισε 0,41% στις 7.630 μονάδες, με τον γαλλικό CAC 40 να καταγράφει άνοδο 0,27% φθάνοντας στις 7.022 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, εν τω μεταξύ, ο DAX ισχυροποιήθηκε 0,34% στις 15.237 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 28.391 μονάδες με +0,55% και ο ισπανικός IBEX 35 με +0,59% διαμορφώθηκε στις 9.287 μονάδες.

Στην Πολωνία οι μετοχές έκαναν ράλι λαμβάνοντας ώθηση από τις τράπεζες - στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών, με τον δείκτη WIG να γνωρίζει κέρδη της τάξεως του 2,5%. Αυτά, καθώς οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής, εν αναμονή χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ και καθώς πάνω από 1 εκατ. Παλαιστίνιοι κλήθηκαν να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της Γάζας, όπου οι συνθήκες διαβίωσης έχουν επιδεινωθεί ραγδαία.

Στα μάκρο της ημέρας, εμπορικό πλεόνασμα ύψους 6,7 δισ. ευρώ κατέγραψε η Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σε σχέση με το έλλειμμα που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα. Τον περυσινό Αύγουστο είχε καταγράψει έλλειμμα 54,4 δισ. ευρώ στο εμπορικό ισοζύγιο, εν μέσω του αυξανόμενου κόστους των εισαγωγών ενέργειας, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Επίσης, στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων, δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του τηλεφωνικού δικτύου της Telecom Italia υπέβαλε η KKR.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Finance: Έτος ορόσημο για τις ελληνικές τράπεζες - Ελκυστικά σημεία εισόδου - Νέες τιμές στόχοι

JP Morgan: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα από Standard & Poor's - Fitch

Eurobank: Η πορεία μέχρι την αποεπένδυση του ΤΧΣ

gazzetta
gazzetta reader insider insider