Υπό πίεση οι ευρωαγορές, με την προσοχή σε εταιρικά αποτελέσματα - Μ. Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό πίεση οι ευρωαγορές, με την προσοχή σε εταιρικά αποτελέσματα - Μ. Ανατολή
Χάνουν έδαφος οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα, χωρίς να φεύγει από το επίκεντρο η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. 

Τελευταία ενημέρωση 12:09

Χάνουν έδαφος οι ευρωαγορές, μετά τα πρωινά κέρδη, καθώς οι επενδυτές στρέφουν σήμερα το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα, χωρίς να φεύγει από το επίκεντρο η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,1% στις 449 μονάδες, μετά τα χθεσινά κέρδη.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,31% στις 7.653 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται 0,09% χαμηλότερα στις 7.015 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 0,19% στις 15.209 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,15% φθάνοντας στις 28.348 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να γνωρίζει απώλειες 0,06% στις 9.281 μονάδες.

Ταυτόχρονα, «βουτιά» 9% γνωρίζει η μετοχή της Ericsson, μετά τις μάλλον απογοητευτικές προβλέψεις της σουηδικής εταιρείας για τις προοπτικές το επόμενο έτος.

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα παράσχει guidance πέραν του τέταρτου τριμήνου, ενώ σημείωσε ότι αναμένει πως η αβεβαιότητα γύρω από τον κλάδο του δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα συνεχιστεί και το 2024.

Οι αγορές παγκοσμίως παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, υπό τον φόβο για μία γενίκευση της σύγκρουσης. Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μεταβεί στο Ισραήλ, ενώ σήμερα συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Εν τω μεταξύ, πέρα από τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εταιρείες ευρωπαϊκού εδάφους, το ενδιαφέρον κεντρίζουν και τα μεγέθη που θα ανακοινώσουν οι αμερικανικοί «γίγαντες» Bank of America και Goldman Sachs.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, στη Γερμανία, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW σημείωσε βελτίωση για τρίτο διαδοχικό μήνα, φθάνοντας στο -1,1 τον Οκτώβριο από το -11,4 του Σεπτεμβρίου.

Στην Ασία, τα χρηματιστήρια έκλεισαν με θετικά πρόσημα. Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ ο Topix κέρδισε 0,82%. Ο νοτιοκορεάτικος Kospi σημείωσε άνοδο 0,98% και ο Kosdaq διαμορφώθηκε 1,2% πάνω, με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να γνωρίζει κέρδη 0,75%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 τερμάτισε 0,42% υψηλότερα, μετά από ένα τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξασθενεί ξανά η άνοδος στο Χρηματιστήριο - Περιορισμένος ο τζίρος

Έμφαση στις θυγατρικές του δίνει ο ΟΤΕ - Το επόμενο στοίχημα του Payzy και το μέλλον της OTE Estate

Helleniq Energy: Ο οδικός χάρτης για ΑΠΕ 2 GW το 2030 – Πώς θα «πρασινίσουν» τα διυλιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider