Μικτά πρόσημα στην Wall Street - Κάτω από το 5% η απόδοση του 10ετούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall Street - Κάτω από το 5% η απόδοση του 10ετούς
Έσπασε το τετραήμερο πτωτικό σερί για τον τεχνολογικό δείκτη.

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να παραμένουν στο προσκήνιο, τη στιγμή που οι επενδυτές βλέπουν τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων να παραμένουν στις παρυφές του 5%, παρά την μικρή αποκλιμάκωση που κατέγραψαν στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 32.936 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 190 μονάδων ή 0,58%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,17% στις 4.217 μονάδες. Μικρά κέρδη, στον αντίποδα, για τον τεχνολογικό δείκτη, με τον Nasdaq να διαμορφώνεται στις 13.018 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,27%, σπάζοντας το τετραήμερο αρνητικό σερί, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να κερδίζει ως και 1%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, άλμα» σχεδόν 5% κατέγραψε η μετοχή της Walgreens, μετά την αναβάθμιση των προοπτικών του τίτλου του κολοσσού στην αγορά των φαρμακείων από την JP Morgan. Στον αντίποδα, απώλειες 2,3% κατέγραψε η μετοχή της πετρελαϊκής Chevron, στον απόηχο των δημοσιευμάτων για επερχόμενο deal εξαγοράς της Hess, ενώ βουτιά 8% σημείωσε ο τίτλος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Okta.

Την ίδια στιγμή, κοντά στο 5% - συγκεκριμένα στο 4,852%- κινήθηκε και την Δευτέρα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στις ΗΠΑ, στον απόηχο των αναφορών Πάουελ πως η νομισματική σύσφιξη θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στον στόχο του 2%, δήλωση που έφερε αναστάτωση στις αγορές και ώθησε την απόδοση του 10ετούς ομολόγου πάνω από το 5% την Πέμπτη για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2007.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με τον S&P να υποχωρεί κατά 2,4% και τον Dow Jones κατά 1,6%, ενώ ο Nasdaq έχασε 3,2%και βρέθηκε με αρνητικό πρόσημο για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες, την σκυτάλη των ανακοινώσεων από τους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς θα πάρει ο τεχνολογικός τομέας, καθώς οι Alphabet, Amazon, Microsoft και Meta αναμένεται να γνωστοποιήσουν τις επιδόσεις τους στους επενδυτές για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία - μαμούθ στο πετρέλαιο: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

O Mπιλ Άκμαν έκλεισε τις short θέσεις στα αμερικανικά ομόλογα - Υποχωρούν οι αποδόσεις

Ισχυρές απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider