Χρυσός: «Άλμα» 8% από την έναρξη του πολέμου στη Μ. Ανατολή - 3η σερί εβδομάδα κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: «Άλμα» 8% από την έναρξη του πολέμου στη Μ. Ανατολή - 3η σερί εβδομάδα κερδών
Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε ο χρυσός

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε ο χρυσός καθώς οι επενδυτές αναζητούν ένα «ασφαλές καταφύγιο» ελέω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα για τα επιτόκια.

Ο χρυσός spot ενισχύθηκε 0,5% στα 1.993,69 δολάρια η ουγγιά και στην εβδομάδα πρόσθεσε 0,7%. Τα μελλοντικά συμβόλαια εκπλήρωσης για το πολύτιμο μέταλλο κέρδισαν 0,1% στα 1.998,50 δολάρια. Από την έναρξη της ένοπλης σύρραξης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο χρυσός έχει κερδίσει περίπου 8% ή περισσότερα από 140 δολάρια.

Το ασήμι spot κατέγραψε άνοδο 0,1% στα 22,86 δολάρια η ουγγιά ωστόσο στην εβδομάδα έκλεισε σε αρνητικό έδαφος. Η πλατίνα παρέμεινε αμετάβλητη στα 900,24 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 1,3% στα 1.118,39 δολάρια.

Η συνεδρίαση της FOMC της Fed αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, με τους traders να εκτιμούν πως οι πιθανότητες να μείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια αγγίζουν το 98%.

«Ο χρυσός έχει κρατήσει σχεδόν όλα τα πρόσφατα κέρδη του, καθώς η αγορά παραμένει εξαιρετικά ανήσυχη για μια ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Τάι Γουόνγκ, ανεξάρτητος trader μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τις ευρωαγορές - Συνέχισαν να «χτίζουν» τον χειρότερο μήνα του έτους

Άντεξε στις διεθνείς πιέσεις το ΧΑ - Τρίτη διαδοχική ανοδική εβδομάδα

JP Morgan: Ο CEO Ντάιμον πουλά μετοχές 141 εκατ. δολ., για πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια στο «τιμόνι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider