Δεύτερη ημέρα απωλειών για τις ευρωαγορές - Συνέχισαν να «χτίζουν» τον χειρότερο μήνα του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη ημέρα απωλειών για τις ευρωαγορές - Συνέχισαν να «χτίζουν» τον χειρότερο μήνα του έτους
Αν και η εβδομάδα κύλησε σε υποτονικούς τόνους, ο Stoxx 600 βρίσκεται σε τροχιά για τον χειρότερο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκει τις ευρωαγορές το κλείσιμο της εβδομάδας, με τις γεωπολιτικές ανησυχίες, παράλληλα με το «πάγωμα» των επιτοκίων από την ΕΚΤ και τα εταιρικά αποτελέσματα, να αποτελούν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους επενδυτές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,76% στις 429 μονάδες, υποχωρώντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Αν και η εβδομάδα κύλησε σε υποτονικούς τόνους, ο δείκτης βρίσκεται σε τροχιά για τον χειρότερο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχασε 0,82% στις 7.294 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,2% στις6.805 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε 0,15% χαμηλότερα στις 14.709 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,59% φθάνοντας στις 27.344 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 έπεσε 0,5% στις 8.916 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, «βουτιά» έως και 17% γνώρισε η μετοχή της NatWest, κλείνοντας με απώλειες 11%, μετά τη μείωση των περιθωρίων κέρδους στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

«Κατρακύλα» 19% και για τη μετοχή της Sanofi, μετά την απογοητευτική πρόβλεψη της εταιρείας για χαμηλότερα κέρδη το επόμενο έτος.

Αυτά, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της ΕΚΤ να βάλει σε παύση τις αυξήσεις των επιτοκίων, με την Κριστίν Λαγκάρντ να ξεκαθαρίζει πως «το γεγονός ότι σήμερα κρατήσαμε αμετάβλητα τα επιτόκιά μας δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακάνουμε αυξήσεις - όλα θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα», ενώ δεν έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους, καθώς δεν υπάρχει «ταβάνι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ομόλογα: Ο κατακερματισμός της αγοράς μάς γυρνά στο 1980 - Επέστρεψαν οι «αυτόκλητοι τιμωροί»

BofA: Μπροστά σε περαιτέρω «βουτιά» 5% ο S&P 500, προειδοποιεί αναλυτής

JP Morgan: Ο CEO Ντάιμον πουλά μετοχές 141 εκατ. δολ., για πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια στο «τιμόνι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider